De La Pena tart a Barcatól

NYILATKOZATOK

A hétvégén Barcelonában házi rangadót rendeznek. A listavezetõ ugyanis tiszteletét teszi az Espanyol otthonában.

Ivan De La Pena a kiscsapat középpályása évekig játszott a Nou Camp közönsége elõtt, most viszont régi csapata ellen kell bizonyítania: Mindig különleges érzés a Barca ellen játszani, hiszen nagyszerû éveket töltöttem ott.”

A ‘Kis Buddha’ becenévre hallgató játékos 1993-ban tûnt fel a Barcelona B csapatában, majd 1995 szeptemberében mutatkozott be a nagy csapatban, de nem tudta állandósítani a helyét a legjobbak között. 1998-ban a Lazio csapatához szerzõdött, de itt sem tudott gyökeret ereszteni. Ezután Marseilles-en át ismét visszatért Barcelonába, de itt sem idõzött túl sokat. Két évvel ezelõtt azonban a katalán fõváros másik csapatához, az Espanyol-hoz igazolt, ahol úgy tûnik végre megtalálta a helyét.

A szombati mérkõzés elõtt azonban némi aggodalom tölti el: „Õk játsszák a legjobb futballt Európában. Ez nem is lehet kérdés, ha ilyen játékosok alkotnak egy csapatot, akkor annak jónak is kell lennie. Megerõsítették azt a csapatot, amellyel már tavaly is olyan jól hajráztak a szezon végén.”

A tavalyi összecsapást a Barca nyerte, de reméljük a hétvégi meccs az eredménytõl eltekintve másban nem fog hasonlítani az elõzõ évihez. Tavaly ugyanis mindkét csapat 8 fõvel fejezte be a mérkõzést, többek között De La Pena is a kiállítás sorsára jutott, míg a Barca a Cocu, Márquez, Quaresma trió nélkül fejezte be a mérkõzést.”