Laporta: Házon belül oldjuk meg a helyzetet

NYILATKOZATOK

A Barca elnöke Joan Laporta tegnap a RAC-1 adó, Tú dirás” címû mûsorának volt a vendége.

Joan Laporta a mûsorban a Barca aktuális és jövõbeni dolgairól beszélt, mindenekelõtt a szombati – Espanyol elleni – mérkõzésrõl, amely az elnök reményei szerint normális keretek között és egymást tiszteletben tartva fog megrendezésre kerülni.

A sérüléshullámmal kapcsolatban Laporta kijelentette, hogy mindez egy szerencsétlen sorozat csupán, és nem kell a csapat orvosainak felelõsségén vitatkozni. Az esetleges erõsítésekkel kapcsolatban már egészen másképp vélekedett az elnök, mint az események elején. „A körülmények nem a legjobbak, hiszen nagyon „rövid” a keretünk, de ennek ellenére a csapat vezetõi nem kérték eddig, hogy újabb igazolásokat eszközöljünk. Jelenleg házon belül oldjuk meg a helyzetet, de ha úgy látjuk, hogy ez nem elég, akkor decemberben megbeszéljük a csapat vezetõivel, és ha anyagilag megoldható, akkor igazolunk majd játékosokat.”

Az Elnök kitért arra is, hogy kompromisszumos megoldás volt az, hogy Márquez kihagyta a legutóbbi válogatott találkozót és Barcelonában regenerálódott, míg Eto’o esetében elmodta, hogy a Kameruni játékos „nagyon motivált a rangadóval kapcsolatban, és szeretne gólokat lõni.”

A riporternek volt egy kérdése azzal kapcsolatban, hogy Laporta hogyan értékeli a Real válságát, ám õ nem kívánt ezzel foglalkozni. „Az egyetlen ami érdekel engem az a Barcelona”

Nagy valószínûséggel a szombati meccsen is jelen lesz a Boixos Nois, akik a múltban nem egyszer komolyan megfenyegették Laportát, és akik a Palau Blaugranaban kifütyülték Valero Riverat, aki azután le is mondott. Az elnök szerint remélhetõleg az ultra csoport is betartja majd a fair play szabályait a szombati mérkõzésen.”