Valdés remek focit ígér

NYILATKOZATOK

Szombat este újra városi rangadó lesz Barcelonában, az Espanyol csapata fogadja az FC Barcelonát 22 órakor. Bár a Barca játékosai a hétközi válogatott meccsek miatt ezúttal keveset készülhettek együtt, Victor Valdés a csapat saját nevelésû kapusa biztos benne, hogy óriási mérkõzés lesz az Olimpiai Stadionban.

Egy ilyen városi derbin nincs igazán favorit, erre mindkét csapat különösen készül. Idén ráadásul mindkét gárda kiválóan kezdte a bajnokságot, így az Espanyol játékosai is önbizalommal telve fognak kifutni ellenünk. Természetesen mindentõl függetlenül a Barcának csakis a gyõzelem lehet a cél ezen a mérkõzésen is, ami remek futballt ígér.” Kezdte meg a sajtótájékoztatót Valdés, aki az utánpótlás válogatottba már, a felnõttbe még nem fér be, így õ a kezdõcsapat azon kevés játékosa között volt, aki nem hagyta el a válogatott szünetben klubcsapatát.

„Nem könnyû, amikor a csapat többsége nincs itthon a hétközi edzéseken, de profik vagyunk így ez nem zökkent ki minket a játékritmusból. Annyi haszna is volt mindenképpen a nagy kirajzásnak, hogy a B-csapat játékosai is megmutathatták Rijkaard mesternek mit tudnak. Úgy vélem nem vallottak szégyent, néhányuk hamarosan az elsõ csapatnál is feladatot kaphat majd.”

Valdés külön kitért fiatal kapus-kollégájára Rubénre is, aki a Marseille elleni felkészülési meccsen is szóhoz jutott: „Nagyon jól játszott. Minden meccsre maximálisan odakoncentrál, kiváló sportoló, akirõl sugárzik a magabiztosság.” A Barca hálóõre végül Eto’o pechszériájáról (elõbb gyomormérgezést kapott, majd autóbalesetet szenvedett a kameruni fiú az elmúlt napokban) ejtett pár szót: „Nagyon örülök neki, hogy szerencsésen megúszta a balesetet, és már újra velünk lehet a pályán.”