Tacchinardi szívesen váltana

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Egyre több jel mutat arra, hogy a Barcelona és a Juventus között szinte csak formalitássá válhatnak a tárgyalások Alessio Tacchinardi ügyében. A katalán óriás a télen szeretné megerõsíteni középpályássorát, és egyértelû, hogy a Juventus játékosát szívesen látnák Katalóniában.

Ami azonban ennél sokkal fontosabb, hogy mind a Juventus, mind maga Tacchinardi pozitívan áll az üzlethez. A Juvéban szinte teljesen kegyvesztetté vált az olasz játékos, mivel Fabio Capellónál hárman is jobb eséllyel pályáznak a csapatba kerülésre, mint õ. Emerson, Blasi és Appiah mögött tényleg csak a kispad jut a rutinos középpályásnak. Ez a szituáció érthetõ módon nehezen elfogadható egy olyan képességû játékosnak, mint Tacchinardi, arról nem is beszélve, hogy szinte egész eddig pályafutása során (már 10 éve) a Juventust szolgálta. Tacchinardihoz közel álló emberek szerint a játékos nehezen emészti meg a helyzetét, és fogytán van a türelme. A remek szûrõember egyre inkább megbarátkozik a gondolattal, hogy más klubban kellene folytatnia pályáját. Ezt erõsíti az is, hogy a 29 éves futballista már évek óta hangsúlyozza, pályája végén szeretné magát kipróbálni Spanyolországban vagyAngliában. Viszont ha Tacchinardi ezzel az álmával kivár szerzõdése lejártáig, akkor már lehet, hogy késõ lesz, mivel 2008-ban 33 éves lenne.

Tacchinardi természetesn tud a Barcelona érdeklõdésérõl, s természetesen ennek nagyon örül, mert az nyilvánvaló, hogy a világ egyik legjobb, és legszebben játszó csapatába kerülhet. A Juve számára két dolog miatt igen kellemetlen Tacchinardi ügye. Egyrészt mert az õsi Juventus játékos több csapattársával is nagyon jó barátságban van, többek között Alessandro Del Piero-val is. A másik gond, hogy Tacchinardi pont az a játékos a klubnál aki egyáltalán nem érdemeli meg ezt a bánásmódot, s azt, hogy gyakorlatilag elûzik szeretett egyesületétõl.

Ha lehet hinni az információknak, akkor Tacchinardi jelenleg nem túl drága befektetés, mert 2.2 millió euróért megvásárolható. Ez szinte aprópénznek számít érte, de a Barca így is minden bizonnyal (elõször) csak kölcsönözni fogja 6 hónapra. Azt ugyanis Barcelonában is szeretnék látni, hogy milyen formában van valójában a középpályás, s ha az elvárásoknak megfelelõen teljesít, akkor már végleg Barcelonába költözhet az olasz futballista.