Két lábbal a földön maradni””

NYILATKOZATOK

Bár elég csak a statisztikákra pillantani, látszik, hogy idén magasan a Barca a legjobb csapat a Primera Ligában, a katalán klub játékosai igyekeznek továbbra is két lábbal a földön járni. A tegnap esti Osasuna elleni háromgólos gyõzelmet követõen nincs eufória a csapaton belül, hisz jól tudják, hosszú még a szezon.

Ronaldinho: A vártnál könnyebb volt az Osasuna elleni meccs, ezért is vagyunk nagyon boldogok. A gólomat jó barátomnak, Thiagonak (Thiago Motta, a súlyos sérülést szenvedett Barca középpályás – a szerk.) ajánlottam, hiszen nagyon sokat segített nekem Barcelonába érkezésem óta, s most neki van szüksége a támogatásra. Nekem most is ugyanolyan jó a pályán lenni, mint tavasszal volt, csak idén jóval kevesebbszer sikerül gólt lõni, de szerencsére legalább a gólpasszok nem maradnak el. A csapat statisztikái kiválóak, de még semmit nem nyertünk, továbbra is két lábbal a földön kell járnunk. Eto`o remek gólt lõtt, nagyon gyors, okos és technikailag tökéletes megoldást választott abban a helyzetben.”

Eto`o: „Gólkirályság? Nem foglalkoztat. Jelenleg csak az a fontos, hogy a csapat nyerjen, teljesen mindegy ki lövi a góljainkat. Az elsõ gólom bevallom tetszett nekem is, egész héten sokat gyakoroltuk a kapuralövést, a kapus nem igazán számított abból a pozícióból gólveszélyre. Korai még a bajnoki címrõl beszélni, sok forduló van még hátra. Mi játékosok nem eshetünk abba a hibába, hogy elhiggyük magunkról, mi vagyunk a legjobbak. Minden meccsen maximális koncentráltság kell, hogy gyõzhessünk.”

Van Bronckhorst: „Az elsõ félidõben nehezen sikerült az Osasunára erõltetni az akaratunkat, de Eto`o csodás gólt lõtt Ronaldinho remek átadásából, ami gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát.”

Messi: „Jól éreztem magam a pályán, még szinte mindig hihetetlen számomra, hogy a Nou Camp közönsége elõtt játszhattam. Ráadásul Ronaldinho helyére állhattam be, mi mást kívánhatnék jelenleg?”