Sylvinho 10 nap múlva, Gerard már a héten visszatérhet

SÉRÜLÉSEK

Ahogy megy az idõ szerencsére újabb komoly sérülések nem kísérték a csapat útját, viszont a viszonylag rövid távú sérülések lassan véget érnek. Már néhány hete sérülés folytán nem készül a csapattal sem Gerard, sem Sylvinho, de már mindketten a rehabilitáció utolsó szakaszába értek.

Ismert, hogy Sylvinho még a Zaragoza elleni mérkõzés elsõ perceiben szenvedett térdszalag sérülést, de a térde még mindig nem teljesen ép. A szélsõ ugyanakkor már valóban a kezelések utolsó fázisában jár, s jó esetben akár egy héten belül visszatérhet. Mindez attól függ, hogyan javul a sérült testrész. Sylvinho elmondta, hogy most már addig vár, amíg valóban 100%-os lesz a térde, mert nem szeretne súlyosabban megsérülni. Így inkább elõvigyázatos marad, s addig nem tér vissza, míg teljesen meg nem gyógyul.

Gerard esete jóval egyszerûbb, mivel a spanyol középpályás eleve nem szenvedett olyan súlyos sérülést, mint brazil kollégája. Ráadásul itt már valóban csak napok lehetnek a visszatérésig. Gerard különbözõ kezelésen vett részt, és tesz így még ma is, s ha minden jól megy, holnap már élesben” tesztelik a középpályást. Az egyetlen viszonylag ép erõszûrõnek sérv problémái vannak, de remélhetõleg ez már nem tart sokáig. Ha Gerard a holnapi edzést sikeresen teljesíti, akkor már marad is a csapatnál, s készülhet a Bilbao elleni összecsapásra.”