Rijkaard: A játékosok mindent beleadtak””

NYILATKOZATOK

Tegnap éjszaka valami egészen megdöbbentõ módon az FC Barcelona kikapott a harmadosztályú Gramenet együttesétõl, és ezzel elbúcsúzott a Király Kupa további küzdelemeitõl.

A váratlan vereség ellenére Frank Rijkaard vezetõedzõ játékosai akarását dicsérte: Õk mindent beleadtak. Rengeteg helyzetünk volt, de nem sikerült gólt szereznünk.”A holland tréner már a mérkõzés elõtt figyelmeztetett, hogy a Gramenet elleni összecsapás nem lesz gyerekjáték, megpróbálta játékosait megfelelõen feltüzelni, de mégis vereség lett a vége. Rijkaard azonban csapat pozitívumait emelte ki: „Jól kezdtünk, gyors támadásokat vezettünk. A második félidõre szemléletet váltottunk és négy vagy öt óriási helyzetet is kidolgoztunk, de a végén mégis a mi hálónk rezdült meg. Ez nem a mi esténk volt.”

Rijkaard mester nem panaszkodott a játékosaira: „A csapat végig nagyon keményen küzdött, nem szeretnék senkit kiemelni, mindenki jól teljesített. Csak mert a Gramenet a gyõzelemre éhesen futott ki a pályára, még nem jelenti azt, hogy ne tettünk volna meg mindent a sikerért. Mi is ennek szellemében léptünk pályára, de ez nem a mi napunk volt. Ilyen dolog más csapatokkal is elõfordul, akik egyébként jól játszanak. Ez az eset még nem jelenti azt, hogy krízisben lennénk,”– fejezte be a holland, akinek gyorsan helyre kell rántania a csapatot, hiszen a hétvégén a fiúk az Athletic Bilbao vendégszeretetét élvezhetik majd.”