A beugró nagy napja

NYILATKOZATOK

A tegnapi bilbaoi mérkõzésen voltak jó teljesítmények, de külön kiemelésre érdemes a csapat újonca, az eddig B csapatban játszó Damiá.

A 22 éves erõs felépítésû futballista tegnap mutatkozhatott be a Primera Division-ban, s remekül sikerült a premierje. Damiá egyáltalán nem volt megilletõdött, s nem csak bátran, de jól is játszott. Hasonlóan Bellettihez kísérte a támadásokat, s így adhatta a gólpasszt Eto’o-nak, az egyetlen Barca találatnál. A mérkõzés után nem volt véletlen, hogy Rijkaard külön gratulált játékosának. A fiatal futballista így kommentálta a történteket: Nem gondoltam volna, hogy lehetõséghez jutok ezen a mérkõzésen, de ha már megkaptam a bizalmat, megpróbáltam minél többet kiadni magamból. Nagyon jó érzés volt a San Mamés-ben debütálni. Mi (a B gárdából) azért vagyunk itt, mert nagyon sok játékost elveszített az elsõ csapat, s ha szükséges, pótolnunk kell õket. Remélem még a továbbiakban is kapok majd lehetõséget, hogy bizonyítsam, máskor is képes vagyok hasonlóan játszani.”

Damiának sajnos még várnia kell a további lehetõségre, mert a Bajnokok-Ligájában nem játszhat majd a Milan ellen. Ennek csupán az az oka, hogy õt nem nevezték a BL küzdelmeire, s így õsszel egészen biztosan nem léphet pályára a sorozatban. „Ez nagy kár” -mondta Damiá.„De majd szurkolok a csapattársaimnak, s nagyon bízom a gyõzelemben”. „