A Barca visszavág?!

ELÕZETES

Elérkezett a Bajnokok-Ligája csoportkörében a Barcelona-Milan rangadó második kiadása, s a Katalóniában megrendezendõ találkozó. Miután a gránátvörös-kékek Milánóban egy gólos vereséget szenvedtek, ma kötelezõ a gyõzelem, még akkor is, ha a lombardiaiakat még hazai pályán is nagyon nehéz lesz legyõzni.

A legtöbb vélemény szerint a Barca Milánóban sem volt rosszabb, mint piros-fekete ellenfele, de jóval kevésbé volt szerencsés, így történhetett, hogy akkor mindhárom pont az olaszoknál maradt. Ez a három pont most a Barcelona hátránya a csoportban, s ahhoz, hogy a katalánoknak legyen esélyük a csoportelsõség megszerzésére, ma gyõzniük kell a Nou Campban.

Frank Rijkaardnak talán most kevesebb a gondja a csapat összeállítását illetõen, mint volt Milánóban, hiszen mára szerencsésen felépült (a Milánóban egyébként játszó) Belletti, a francia szélsõ Giuly, és ha nem is teljesen, de kész a játékra a hetek óta hiányzó Gerard. Így mára már Rijkaardnak is kezd formálódni valamilyen használható kispadja, mely az utóbbi hetekben nem volt meg. Miután újabb sérülés nem hátráltatta a Barcát, a kezdõcsapat nem sokat változik milánói, és a hétvégi bilbaoi találkozóhoz képest. A két héttel ez elõtti Milan-Barcelonához képest csupán annyi a változás, hogy Henrik Larsson helyére Ludovic Giuly kerül, míg a hétvégéhez viszonyítva sincs nagy különbség, mert az akkor debütáló Damiá helyére visszatér Belletti. Így tehát az utóbbi idõben megszokott védelem és középpálya áll föl, s a támadósor is az eredeti formájában produkálhat. A kispadon ha nem is túl nagy, de már mindenképpen nyugodtan használható játékosok ülnek. Így bevetésre vár Rubén kapus, Fernando Navarro, Iniesta, Messi, Gerard és Larsson. Persze remélhetõleg nem a kispadon fog múlni, hogy mit érhet el ma este a csapat, s a kezdõben helyet kapók bizonyítani fognak.

A Milanban mind az odavágóhoz képest, mind az utóbbi bajnokikhoz képest lesznek változások a csapatösszeállítást tekintve. A hírek szerint nem tudja majd vállalni a játékot az elsõ találkozón remeklõ Jaap Stam, s így Kaladze kerül a védelembe. Hasonlóan a hollandhoz, hiányozni fog Filippo Inzaghi is, aki szintén nem egészséges. Carlo Ancelotti edzõ e mellett minden bizonnyal átszervezi csapatát, mert több változást is eszközölt az utóbbi találkozókhoz képest. A középpályán egyszerre lesz a pályán Gattuso és Ambrosini, s rajtuk kívül a mindig szereplõ Pirlo, valamint a szinte soha nem kezdõ Serginho jut szóhoz. Így a valódi csatársor lehet, hogy csak egy személyes lesz, mert Shevchenko mellett más támadó valószínûleg nem lesz pályán, viszont kicsit mögötte irányíthat Kaká. A brazil szereplése viszont még nem biztos, s elõfordulhat, hogy helyette Crespo kerül a kezdõbe. Ancelotti elõzetes összeállításából az derül ki, hogy az olaszok a szokásosnál jóval óvatosabban állnak neki összecsapásuknak, s inkább gyors ellentámadásokkal szeretnének operálni Barcelonában.

A párharc milánói kiadásához képest most a Barca a találkozó esélyese, bár természetesen egy ilyen rangadón nagyon nehéz megjósolni, hogyan alakul a mérkõzés. Egy viszont a biztos: A Barcelonának most támadnia kell, hogy hazai pályán a zsúfolásig megtelõ Nou Camp-ban, visszavágjon az olaszországi vereségért.

FC Barcelona- AC Milan
Barcelona, Nou Camp
20.45
Vezeti:
Urs Meier (svájci)

Várható kezdõcsapatok:

Barcelona: Valdés; Belletti, Oleguer, Puyol, Van Bronckhorst; Xavi, Márquez, Deco; Giuly, Eto’o és Ronaldinho.

Milan: Dida; Cafú, Nesta, Maldini, Kaladze; Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Serginho; Kaká (Crespo) és Shevchenko.