Fizetésemelés Rijkaardnak

SZERZÕDÉSEK

Txiki Begiristain technikai igazgató tegnap a Rac-1 adó, ‘Tu Dirás’ címû mûsorában volt vendég, s bejelentette, hogy a klub megemelte Frank Rijkaard vezetõedzõ szerzõdésben foglalt fizetését.

Begiristain elmondta, hogy a klub jutalmazni kívánta Frank Rijkaard remek munkáját, melyet hétrõl-hétre végez. Ennek a jó teljesítményen kívül az is az oka, hogy mikor Rijkaard aláírt, a klub meglehetõsen rossz pénzügyi helyzetben volt, s nem adhatott annyi pénzt a mesternek, mint megérdemelt volna. Txiki méltatta Rijkaard kiváló taktikáját, melyet kifejezetten a játékosanyaghoz alakított ki. Begiristain szerint csapat által játszott 4-3-3-as játékrendszer úgy van felépítve, hogy támadásban már inkább 3-4-3-ról beszélhetünk. Ebben egyébként nagy szerep jut a két támadó szellemû szélsõnek,- bonyolódott elemzésbe Txiki.

Rijkaard egyensúlyt teremtett a csapat védekezése és támadójátéka között. Mindenki megelégedésére szépen játszunk, melyet a szervezettségnek is köszönhetünk. A játékrendszer melyet Frank (Rijkaard) kitalált nagyon stabil, így a beilleszkedés nyáron senkinek nem okozott gondot. Ezt Rijkaardnak, és az általa kitalált taktikának köszönhetjük. Ebben a szisztémában mindenkinek megvan a feladata, s mindenki vezérré vált” -fejezte be Txiki, indokolván a béremelés helyességét.”