Cruyff: A Madrid-éra véget ért””

NYILATKOZATOK

Johan Cruyff a Barca korábbi játékosa és edzõje, jelenleg Joan Laporta egyik tanácsadója, nyilatkozatában kiemelete a katalán csapat hétvégi gyõzelmének fontosságát. A holland szakember szerint a bebizonyosodott, hogy immár a Barcelona sokkal jobb csapat, mint a Real.

Cruyff külön kiemelete, hogy ez a találkozó azért is volt nagyon fontos, mert a Betis elleni botlás után a Barca nem engedhette közelebb magához a Realt a tabellán, hiszen ezzel hagyta volna elbizonytalanítani magát. A korábbi kiváló játékos egyébként nagyon elégedett volt a látottakkal, de figyelmeztetett; hosszú még a szezon. A Barcelona sokkal jobban játszott, mint a Real, de ez is csak három pontot jelent. Ez a gyõzelem csak akkor értékes igazán, ha a Barca továbbra is 100%-osan koncentrál a mérkõzésekre. Úgy ahogy most is tette. A Barca már a szezon elejétõl demonstrálta, hogy jobb gárda, mint a Real Madrid” -mondta Cruyff ezzel kifejezve, hogy ez a meccs már csak a bizonyítást adta meg erre.

Larsson sérülését nagyon sajnálta a BL gyõztes edzõ, s elvetette azt a gondolatot, hogy esetlegesen igazolni kellene valakit a pótlására: „Nincs szükség arra, hogy kívülrõl töltsük föl a keretet, mert a fiatalok is kiválóan helyt tudnak állni ha kell” -véleményezett Cruyff, aki végül Rijkaardot is megdícsérte. „Nagyon boldog vagyok Rijkaard miatt, mert tavaly még mindenki megkérdõjelezte a személyét.”