Saviolával minden rendben van

NYILATKOZATOK

Javier Saviola angol újságíroknak nyilatkozva elmondta, hogy szereti új életét Monacoban. A fiatal argentin csak kölcsönben szerepel a francia csapatnál, de ez nem zavarja mert nagyon megszerette a hercegséget.

Csodálatos. Monaco a legjobb hely, ahol az ember élhet. Az emberek nem ismernek fel az utcán, vagy ha mégis, akkor sem zaklatnak. Itt teljesen más, mint amit Barcelonában vagy a Riverben megszoktam. Nem kell túl sok mindent csinálni. Nem lehet összehasonlítani Spanyolországgal, ahol rengeteg az argentin. Vicces, hogy akik felismernek, Pibitonak hívnak, ugyanúgy, ahogy Argentínában vagy Spanyolországban. Úgy látszik, ez olyan dolog, ami végigkíséri a karrieremet.”

Saviola azt is elmondta, hogy a mostani dél-amerikai nyugtalanság az oka annak, hogy egyenlõre nem is gondolkodik a hazatérésen: „Már négy év eltelt azóta, hogy elhagytam hazámat, s ha vissza is megyek, nincs túl sok idõm otthon. Nem vagyok biztos benne, hogy bármikor is képes lennék visszaszokni a buenos aires-i élethez. Túl sok a biztonsági probléma, s ez nem csak rám, hanem mindenkire igaz. Remélem, ez a közeljövõben megoldódik majd.”

Saviola most hazamehetett a válogatott mérkõzés miatt, s az utazás nagyon jól sikerült, hiszen gólt is szerzett Venezuela ellen: „Nagyon örülök, hogy Argentína nyert Venezuela ellen, hiszen így az elsõ helyen telelhetünk a világbajnoki selejtezõcsoportunkban. Sikerült belõnöm az elsõ gólomat a selejtezõk során, de nem gondoltam volna, hogy ennyire szerencsés leszek, mivel a kispadon kezdtem a mérkõzést. Nagyon büszke vagyok magamra, hiszen a gólommal végül a gyõzelmet is megszereztük.”