Újra itt a Bajnokok-Ligája

BAJNOKOK-LIGÁJA CSOPORTKÖR

A hétvégi fölényes gyõzelemmel véget érõ Real elleni rangadó után Frank Rijkaard legénysége ismét Bajnokok-Ligája mérkõzésre készülhet, ezúttal a Celtic ellen.

A véletlennek köszönhetõen a csapatok azután találkoznak szerdán a Nou Camp-ban, hogy hétvégén odahaza mindkét gárda rangadót játszott. A különbség csupán annyi, hogy míg a Barca magabiztosan legyõzte a Real Madridot, addig a Celtic 2:0 arányban vereséget szenvedett legnagyobb skót riválisától, a Rangers-tõl. Az északi derbi érdekessége még, hogy a Barca soros ellenfele 9 emberrel fejezte be a találkozót, ugyanis elõbb Thompson, majd Sutton is a kiállítás sorsára jutott. A hétvégén mindkét csapatban történt sérülés, bár az egykori Celtic kiválóság, Henrik Larsson sérülése jóval komolyabb, mint Didier Agathe esete, aki még fel is épülhet a találkozóig.

Tehát a Barcelona diadalittasan térhet vissza az európai porondra. A Madrid elleni gyõzelem plusz motivációt jelent a játékosoknak, így a Celtic semmi jóra nem számíthat szerda este. A katalán csapat számára már egy döntetlen is biztosítaná a részvételt az egyenes kieséses szakaszban. A késõbbiek miatt azonban igen fontos szerepe van annak, hogy ki szerzi meg a csoportelsõséget, s erre a címremég a Milan esélyes. Az olasz bajnok otthon fogadja az ukrán Shakhtar gárdáját, tehát Shevchenkóék könnyen begyûjthetik a három pontot.

Frank Rijkaard legénysége a szombati mérkõzés után vasárnapra szabadnapot kapott, és a szerdai találkozóig még egy hétfõi és egy keddi tréning szerepelt a programban. Martin O’Neill gárdája hétfõn érkezett meg Barcelonába. A skót bajnoknak nagyon kevés esélye van arra, hogy kiharcolja a továbbjutást jelentõ második helyet, de még az UEFA Kupás indulást érõ harmadik helyért is küzdenie kell, mert jelenleg elég rosszul áll a szénája. A Bajnokok-Ligája F jelû kvartettjét pillanatnyilag a Barca vezeti a 2002-2003-as kiírás gyõztese, a Milan elõtt , de csak jobb gólkülönbségének köszönhetõen.

A csoport állása:

Barcelona: 9
AC Milan: 9
Shakhtar Donetsk: 3
Celtic: 3