Verseny a díjakért

KÜLÖNDÍJAK

A Real Madrid elleni gyõzelem után ismét nagyon elõkelõ helyen vannak versenyben Barca játékosok a spanyol liga két legfontosabb különdíjért, mivel mind Samuel Eto’o, mind Victor Valdés a legjobb a maga területén.

Minden idény végén külön megtiszteltetés egy csapatnak, ha õ adhatja a liga gólkirályát, vagy a legjobb kapusát. Az utóbbi években Barca játékosnak általában egyik sem adatott meg, de idén ez a negatív sorozat is megszakadhat. A Madrid elleni mérkõzés elõtt Victor Valdést a kapott gólok tekintetében megelõzte a fõvárosiak kapusa Iker Casillas, de a Barca 3-0-ás sikere után máris visszafordult a helyzet a korábbi állásra. Valdés ugyanis eddig mindössze 7 gólt kapott, míg Casillas most már 9 találatot kénytelen beírni a neve mellé. A Barca kapusa ezzel együtt nem nyugodhat meg, mert így is csak holtversenyben elsõ. Az Espanyol hálóõrének, Kameninek ugyanis szintén csak hét alkalommal rezdül meg a hálója. Az idény végén a Zamora Díjat az kapja, aki a legkevesebbszer kapitulál az ellenfelekkel szemben.

Eto’o-nak egyelõre jóval biztosabb a helyzete a gólkirályi címért folytatott versenyben, mert 10 találatával jelentõsen vezet. Jelenlegi legjelentõsebb riválisai az Espanyolban remeklõ Maxi, és a baszk Urzaiz, aki a Bilbao legveszélyesebb játékosa. Ha Eto’o tovább folytatja eddig teljesítményét, akkor nagyon valószínû , hogy senki sem állíthatja meg a versenyben, s hosszú idõ után ismét gólkirály lehet egy Barcelona játékos.