Az egész csapat szurkol Larssonnak

NYILATKOZATOK

Henrik Larsson, az FC Barcelona svéd válogatott csatára a hétvégi, Real Madrid ellen sikeresen megvívott bajnoki mérkõzésen súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt veszélybe került egész pályafutása. A 33 éves klasszis felépülésében azonban az egész klub bízik, a szurkolók, a vezetõk és a játékostársak is.

A játékosok közül Giovanni van Bronckhorst nyilatkozott, akinek pályafutása már többször keresztezte Henke Larssonét, elõször a Feyenoordban voltak csapattársak, majd Skóciában a két õsi rivális glasgowi csapatban szerepeltek, végül most a Barcában újra együtt játszanak.

Van Bronckhorst hétfõn hazavitte Larssont a kórházból, ahol kivizsgálták: Este hat órakor mentünk érte és vittük haza Henkét Puyollal. Sajnos nagyon maga alatt van, amin az sem segített, hogy nagyon sokan érdeklõdtek telefonon az állapotáról, és kívántak neki mielõbbi gyógyulást. Henrik a Barca nagyon fontos játékosa, és mi a játékostársai biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan újra velünk lesz a pályán! Larsson nagyszerû fizikai állapotban van, 24-25 éves játékosok is megirigyelhetnék. Mindig 200%-ot akar nyújtani a meccseken, mentálisan is nagyon erõs. Az orvosok azt javasolták maradjon otthon és pihenjen, ám õ szerdán mindenképp ott akar lenni a helyszínen, hiszen volt csapata ellen játszunk.”

Gio igazán jól tudja milyen az amikor hosszú idõre a lelátóra kényszerül egy játékos, hiszen még az Arsenalnál neki is volt egy hasonló sérülése: „Nagyon rossz érzés, amikor az oldalvonalról, tétlenségre ítélve kell nézni a többieket, fõleg ha épp jó formában vagy, és te is ott lehetnél a pályán egy Bajnokok-Ligája meccsen…”