Deco: Le kell gyõznünk a Celticet””

NYILATKOZATOK

Deco angol újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy a Barcelona szerdán mindenképpen le fogja gyõzni a Celticet a Nou Campban.

A Bhoys becenévre hallgató csapatnak mindenképpen meg kellene vernie a katalánokat, hogy maradjon némi esélyük a továbbjutásra kvartettjükbõl. A Barcának pedig csak egy pontra van szüksége, hogy bebiztosítsa továbbjutását az F csoportból.

Nem szabad kiengednünk szerdán, mert az egyetlen célunk a gyõzelem, s a csoportelsõség lehet. Hazai pályán mi vagyunk a favoritok, de a Barca-Real mérkõzés után figyelnünk kell arra, hogy nem jár más dolog a fejünkben. Glasgowban a mérkõzés nagyon összetett volt. Nyertünk, de ez nem volt túl könnyû. Most sem vehetjük õket félvállról, hiszen a Celtik is a gyõzelemért jön hozzánk. Számukra ez a döntõ, a szezon legfontosabb mérkõzése, nem csak egy sima csoportmérkõzés. Úgy gondolom, a csoportban minden úgy alakult, ahogy elõzetesen vártam, biztosnak tûnik a Milan és a Barca továbbjutása. Hogy ki lesz a harmadik? Azt hiszem az ukránok még a skótoknál is keményebb ellenfelek.”

A 27 éves játékos elismeri, hogy a Celtic elleni játék kellemes emlékeket idéz föl számára: „A Glasgow ellen értük el elsõ kupagyõzelmünket a Portóval. A sevillai UEFA kupa döntõ volt az elsõ nagy trófeám, s abban a szezonban a skót csapat a karrieremhez kötõdött. Az utóbbi két évben a Celtic kicsit meggyengyült. Rengeteg fiatal játékosuk van, s hiányzik belõlük a tapasztalat. Az, hogy nem számíthatnak Larssonra az európai kupameccseik során, egy hatalmas érvágás számukra, de ennek ellenére keményen küzdenek, csak sokkal nehezebben lõnek gólokat, ami pedig a legfontosabb a Bajnokok Ligájában. Csapatuk legerõsebb része a védelem, habár most Juninho érkezésével sokkal könyebben játszák meg a középpályát.”

A portugál irányító kicsit kedveskedett is a Celtic szurkolóinak, hisz azt mondta, hogy a Bajnokok Ligája sokkal szegényebb lenne a skótok szereplése nélkül. „Ha valamiért féltékeny vagyok a Celticre, az a szurkolói tábora. Az õ segítségükkel juthattak el ilyen messzire. Sajnálatos, hogy kiesnek a BL-bõl, hiszen a szurkolóik csodálatosak!”