Maxi Lopezrõl is lemondhat a Barca

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Az argentin csatár, Maxi Lopez kész arra, hogy elhagyja jelenlegi klubját, a River Plate-et, és csatlakozzon a Benfica keretéhez.

A fiatal dél-amerikai egyébként a legfõbb csatárvadász klub listáján is rajta van, ez az alakulat pedig sajnos a példátlan sérüléshullám miatt jelenleg a Barcelona. Az 1984-es születésû argentin játékjogát a minap egy brit sportbefektetési vállalat, MSI vette meg, mely kapcsolatban áll a Chelsea orosz tulajdonosával, Roman Abramiviccsal.

Az MSI tisztában van vele, hogy az átigazolás mindenképpen fontos lenne Lopez fejlõdése érdekében, ezért egy összetett tranzakció keretében megvásárolta a Rivertõl a fiatal Maxin kívül még Lucho Gonzalez és Javier Mascherano játékjogát is. Utóbbi két játékos egyelõre még az argentin klub alkalmazásában marad, Maxi Lopez viszont az MSI és a River Plate közti megállapodás értelmében kölcsönbe érkezik a Benficához. A londoni székhelyû ügynökség egyébként érdekelt volt már több Benfica játékos megszerzésében is, többek között Simao Sabrosa és Luisao is az angolokon keresztül került a portugál csapathoz.

A Barcelonának tehát szinte minden esélye elszállt, hogy most januárban kölcsönbe megszerezze a fiatal csatárt, mivel a Benficánál kijelentették, hogy az argentin érkezése 99 %-ig biztosra vehetõ. A katalán csapat vezetõinek nem érdemes belekapaszkodnia a maradék 1%-ba, így legközelebb a nyáron lesz lehetõségük szerzõdtetni a fiatalt, ha egyáltalán komolyan érdekli õket Lopez.

Egyelõre még tisztázatlan, hogy Maxi Lopez meddig marad Lisszabonban, de mivel Abramovich tagja az MSI-nek, nem elképzelhetetlen, hogy a sokra tartott játékos egyszer majd a Stamford Bridgen köt ki.

A történtek mindenesetre semmiképpen sem biztatóak a Barcelona számára, mivel így egy újabb névvel szûkült az igazolható, illetve kölcsönvehetõ játékosok száma.