Laporta: Közeleg az igazolás

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Joan Laporta elnök legutóbbi nyilatkozatával mindenképpen bizakodással töltötte el a szurkolókat, akik mindenképpen új játékost szeretnénk látni a klub háza táján. A ‘presidente’ szerint a Barca hamarosan magához édesget legalább egy, de akár két játékost is.

Ismert, hogy Frank Rijkaard kerete alaposan megrövidült a sérülések folytán, s különösen a támadó posztokon csappantak meg a vezetõedzõ lehetõségei. Laporta ugyan arról nem ejtett szót, hogy mely pozíció élvez elsõbbséget, de az a valószínû, hogy a Barca inkább egy csatár vásárlására helyezi a hangsúlyt. Egy vagy két igazolás várható” – mondta Laporta, hozzátéve, hogy már erre sem kell sokat várni. Hiszen az elnök szerint néhány nap múlva, de mindenképpen egy héten belül új játékos érkezhet a Nou Campba. Neveket természetesen nem mondhatott az elnök, de azt elárulta, hogy a Barca három-négy jó lehetõség között válogathat. Laporta szerint probléma, hogy bizonyos esetekben attól függ az igazolás, hogy az adott klub tud-e mást szerzõdtetni a távozó helyére. Ez ugyanakkor nem igaz minden jelölt ügyére.

Az elnök úr megerõsítette, hogy a Barcelona immár vásárlásra is hajlandó lenne, bár a „favorit” lehetõség továbbra is a kölcsönzés, vásárlási opcióval. Érthetõ, hogy az újságírók szerettek volna neveket is hallani Laportától, de a klub elsõ embere továbbra is titkolja a kiszemeltek nevét. Ennek minden bizonnyal az az oka, hogy a nevek titokban tartásával az adott futballisták ára semmiképpen nem nõ. Most a következõ napokban tehát fejlemények várhatóak, ha minden úgy alakul ahogy Laporta jelezte, de persze mérget senki se vegyen rá, hogy egy hét múlva már lesz egy új csapattag Ronaldinhoék mellett.”