Villarreal-Barcelona számokban

LAPSZEMLE

A tegnapi csúfos kudarccal végzõdött Villarreal-Barca meccset is értékelte osztályzatok formájában az El Mundo Deportivo katalán napilap. Ahogy várható volt, a csapat gyakorlatilag megbukott a jegyeket illetõen, hiszen ilyen számokat ritkán lehetett eddig látni.

De kezdjük a hazaiakkal, akik kétségkívül nem csupán a gyõzelemre, hanem a jó értékelésekre is rászolgáltak, mivel tegnap saját közönségüknek egy csodálatos estét szereztek. A sok jó jegy közül kiemelendõ három játékos, akik négyest kaptak; Gonzalo Rodriguez, Riquelme és Forlán. A Barcelonánál egyedül Valdés kapott hármast (nem érdemtelenül), a többiek pedig kettest vagy egyest érdemeltek. Igazán talán senkit nem érdemes külön említeni, mint negatív példát, hiszen az egész csapat borzasztó napot fogott ki, s így a társaság egészét lehet legfeljebb kritizálni. Érdemes egy pillantást vetni a statisztikai adatokra is, mint igazi kuriózumra, mivel ilyen számokra a Barca neve mellett idén még nem volt példa.

Villarreal CF-FC Barcelona: 3-0 (1-0)
Villarreal, El Madrigal
21.000 nézõ
Vezette:
Velasco Carballo (2)

Villareal CF: Reina (3); Javi Venta (3), Peña (3), Gonzalo Rodríguez (4), Armando Sá (2); Senna (3), Josico (3); Héctor Font (2), Guayre (2), Riquelme (4); Forlán (4)
Cserék: Jose Mari (2) Guayre helyett (69.p), Arzo (nem értékelhetõ) Riquelme helyett (89.p)
Vezetõedzõ: Manuel Pellegrini (3)

FC Barcelona: Valdés (3); Damià (1), Puyol (2), Oleguer (1), Sylvinho (1); Xavi (2), Márquez (1), Deco (2); Giuly (2), Eto’o (2) és Ronaldinho (1)
Cserék: Iniesta (2) Damià helyett (56.p)
Vezetõedzõ: Frank Rijkaard (2)

Gólok: 1-0, Forlán (29.p); 2-0, Gonzalo Rodríguez (47.p); 3-0, Forlán (85.p)
Sárga lapok: Héctor Font (39.p), Deco (71.p)
Szabálytalanságok: 18-23
Kapura lövések: 8-2
Szögletek: 6-5
Lesek: 6-1
Labdabirtoklás: 44%-56%