Messi Kolumbiában

VÁLOGATOTT KÖTELEZETTSÉGEK

A Barcelona talán legnagyobb ígérete, Lionel Messi most rövid idõre elhagyta Barcelonát, s hazarepült” Dél-Amerikába, hogy részt vegyen az U-20-as kontinensbajnokságon hazája válogatottjával.

Messi az õszi szezon során bemutatkozhatott a Barcelona felnõtt csapatában, s a sérülések miatt egyre több lehetõséget is kapott Frank Rijkaardtól, aki amint lehetett, játékidõt adott az igen tehetséges középpályásnak. Most azonban annak ellenére, hogy továbbra sem érkezett új támadó a Barcához, Rijkaardnak le kell mondania egy idõre játékosáról. Mivel azonban a holland edzõ személyesen beleegyezett Messi távozásába, valószínûleg maga is hasznosnak tartja a fiatal futballista válogatottbeli szereplését.

A dél amerikai U-20-as bajnokságot Kolumbiában rendezik meg, s Argentínában természetesen a gyõzelmet tûzték ki célul a csapat számára. Messire ráadásul külön terhet helyezett a közvélemény, hiszen az argentin sajtó egyértelmûen azt várja, hogy a fiatal barcelonai vezesse gyõzelemre az együttest. A csapatot gardírozó Hugo Tocalli már nem akart plusz terhet helyezni játékosa vállára, s ezért így nyilatkozott: „Messi nem tekinthetõ a csapat szimbólumának. Õ is csak egyike a sok játékosnak, s itt mindenki egyenlõ” – mondta a mester. Reméljük Messi Kolumbiában is további tapasztalatokat szerez majd, s egy sikeres csapat egyik legjobbjaként térhet vissza Barcelonába. „