Gálameccs a reményért

A Nou Camp adhat otthont a Cunami áldozatainak megsegítésére felajánlott gálamérkõzésnek, melyet a FIFA és az UEFA közösen szervez. A két csapat kapitánya Ronaldinho és Schevchenko lesz.

A FIFA és az UEFA összefogtak, hogy egy nagyszabású gálameccset hozzanak létre a Futball a Reményért” címmel. A mérkõzést elõreláthatólag Február 15-én este 9 órakor rendezik, s a Barcelona felajánlotta stadionját a nemes mérkõzésre.

A sztárok máris jelezték, szeretnének részt venni a gálán. Az egyik csapatot Ronaldinho vezeti majd, aki 2004-ben az Év játékosa lett a FIFA-nál, a másikat pedig az Aranylabdás Andrij Schevchenko. Ronaldinho csapatának edzõi Frank Rijkaard és Carlos Alberto Perreira lesznek, míg az ellenfelet Marcello Lippi és Arséne Wenger fogja irányítani. A további játékosok listáját napokon belül nyilvánosságra hozzák.

A két klasszis szinte azonnal nyilatkozatot adott ki, hogy kifejezzék, támogatják a FIFA és az UEFA ötletét: „Mint minden embert a Földön, minket is megrázott, s mélyen érintett a tragédia. Az áldozatoknak szüksége van mindenki segítségére. A futball az a játék, amely örömöt és szépséget ad az embereknek. Most azonban ezt nagyon nehéz megtalálni az érintett területeken. Éppen ezért nem hezitáltunk, amikor felkértek minket a csapatkapitányságra a „Futball a Reményért” gálára. Ezzel a meccsel reméljük, segíthetünk az érintett embereknek, hogy újraépítsék házaikat és visszatérjenek régi életükhöz.”

A bevételt a Cunami Szolidaritási Alap kapja, melyet a FIFA és az AFC (Az ázsiai föderáció) hozott létre.”