Nagy csata lesz Kompanyért

A VÉDÕT RIJKAARD IS FIGYELI

Ahogy közeledik a nyári átigazolási idõszak, egyre több játékosról lehet majd igazolási híreszteléseket hallani, s valószínûleg ez így lesz Vincent Kompany-val is. A mindössze 18 éves belga védõt minden szakember óriási tehetségnek tartja, s már most fél Európa szeretné magához csábítani a játékost.

Az Anderlecht védõjét az Inter, a Juventus, a Real Madrid és a Barcelona is árgus szemekkel figyeli, s valószínûleg a nyáron már az ajánlatok lesznek elõtérben. Kompany-ra nem véletlenül figyeltek föl a szakemberek, mert a védõknél borzasztó ritka, ha valaki már 18 évesen úgy teljesít, mint az Anderlecht játékosa. Kompany belga anyától és kongói származású apától származik, s mivel 190 cm magasra nõtt, fizikálisan minden adottsága megvan ahhoz, hogy világklasszis középsõ védõ váljon belõle. A futballista egyébként kedden részt vett a barcelonai jótékonysági mérkõzésen Ronaldinho csapatában. A játékos elmondta, hogy számára nagyon megtisztelõ a több nagy klub érdeklõdése, de õ egyelõre csak a belgiumi játékára hajlandó koncentrálni.

Frank Rijkaard és a Barcelona vezetése viszont már nem rejtette véka alá, érdeklõdnek a védõ iránt. Rijkaard elmondta, hogy folyamatosan figyeli Kompany produkcióit: Bármi megtörténhet. Nagyon jól játszik a csapatában, de még csak 18 éves. Figyeljük õt, hogy lássuk hogyan fejlõdik.” Laporta elnök azzal kiegészítette Rijkaardot, hogy a Barcelona bizony hajlandó jelentõs pénzt áldozni a játékosért, ha a szakmai stáb kéri az igazolást, s azt is megosztotta a sajtóval, hogy kollégájának, Txiki Begiristain-nak is megtetszett a futballista teljesítménye. „Minden amire szükség van, hogy az edzõ és a Sportigazgató kimondja a végsõ szót. Ha õk egyetértenek, már minden az Anderlechten múlik” – mondta Laporta.

A Barcelonának persze nagyon nehéz dolga lesz, ha végül meg akarja szerezni Kompany-t, mivel a védõért komoly licitálás is indulhat a nyáron. Viszont nagyon valószínû, hogy az a klub amely meg tudja vásárolni a játékost, az nagyon szerencsésnek érezheti majd magát, mert Kompany-val hosszú-hosszú évekig megoldhatja védõgondjait. „