Rijkaard szerint a gyors gól döntõ volt

RIJKAARD NEM TÖRÕDIK A REALLAL

Frank Rijkaard elégedetten nyilatkozhatott a tegnap esti mérkõzés után, hiszen csapata ismét hét pontos elõnyre tett szert a bajnoki pontvadászatban. A tréner szerint a gyõztes meccs döntõ momentuma az volt, hogy a Barca vezetõ találatát a lehetõ leghamarabb megszerezte a védekezésre beálló Mallorca ellen.

Az már a mérkõzés elõtt is várható volt, hogy a szigetlakók a védekezésükre építenek majd, és megpróbálnak kontrákkal operálni a Barcelona ellen. Rijkaard emiatt tartotta fontosnak a gyors gólszerzést: A Mallorca remekül védekezett, és nagyon elszántan küzdött, a játékosai megpróbáltak mindent kihozni magukból. A vezetõ gól megszerzése nagyon fontos volt, de sokat kellett küzdenünk érte.”

A játékosok emlékében még élénken élhetett a legutóbbi hazai mérkõzés, amikor is az Atlético már az elsõ percben vezetést szerzett. A holland trénernek ezt is feledtetnie kellett a játékosaival: „A két héttel ezelõtti meccs után mondtam a srácoknak, hogy ez még egyszer nem fordulhat elõ.” Rijkaard egyébként kizártnak tartja, hogy akkor a játékosok koncentrációjával lett volna bármiféle gond is, a korai bekapott gól másra vezethetõ vissza.

A katalán csapat 2:0-s gyõzelmének köszönhetõen ismét meglépett legbuzgóbb üldözõje, a Real Madrid elõl, azonban a holland edzõt mindez nem foglalkoztatja különösebben: „Mindig is hangsúlyoztam, hogy nem a különbséggel kel foglalkoznunk, hanem a saját munkánkra kell koncentrálnunk. Most is sikerült begyûjtenünk a három pontot, és minden mérkõzésen ennek elérése érdekében kell pályára lépnünk,” – mondta a mester.

A tréner ezután reagált azokra a spekulációkra is, miszerint a klub vezetõsége Ronaldinhoval egy korlátlan idejû szerzõdést kötne: „Persze én is szeretném minél hosszabb ideig a csapatban tudni, de nem igazán hiszek egy 10-12 éves szerzõdésben,” – fejezte be Rijkaard, akinek talán edzõi pályafutása eddigi legfontosabb meccsén kell majd szerdán helytállnia a Nou Camp-ban. „