A Chelsea vezet a Kompany harcban””

A BELGA FIATAL NAGYON KELENDÕ

Vincent Kompany-val már sokat foglalkoztunk, többször megírtuk, hogy a nyár egyik legnagyobb igazolása lehet a belga védõ. Fél Európa vinné a tinit, most azonban jelenlegi klubjának vezetõi kijelentették, hogy a Chelsea érdeklõdik legintenzívebben. Ez még nem jelenti azt, hogy a londoni egyesület már révbe is ért volna, hiszen még másoknak is lesz beleszólása, hogy az Anderlecht legnagyobb tehetsége hol folytassa pályafutását.

A 18 éves fiú fiatal kora ellenére már tagja a belga válogatott keretének, és õt választották meg a 2004-es év legjobb belga játékosának. És ha valakiért olyan klubok versengenek, mint a Barcelona, az Arsenal, a Manchester United, a Chelsea, a Milan, az Internazionale, a Bayern München és a Real Madrid, akkor az illetõ biztosan tud valamit.

Az Anderlecht elnöke, Roger Vanden Stock most azonban kijelentette, hogy mindezidáig csak az angol listavezetõ Chelsea jelentkezett be hivatalosan is, de gyorsan hozzátette, hogy ajánlat még nem érkezett Abramovicsék részérõl sem. A belga klub elsõ embere azonban bízik benne, hogy még legalább egy szezon erejéig számíthatnak a játékosra.

Remélem, hogy még egy évig meg tudjuk tartani õt,”– kezdte Vanden Stock úr. „Két lehetõséget látok: egyik verzió szerint Vincent azt mondja, hogy még nem áll készen arra, hogy egy európai élcsapatban folytassa, ezért nálunk marad még egy évig. A másik lehetõség, hogy eladjuk õt, de megegyezünk új klubjával abban, hogy még egy szezont lehúz nálunk. Nagyon bízom benne, hogy itt marad, mert egyelõre nem kaptunk hivatalos ajánlatot.”