Ronaldinho: Még nem nyertük meg!

MÉG SOK VAN A BAJNOKSÁG VÉGÉIG

Ronaldinho is csatlakozott azokhoz a hangokhoz, melyek óvatosságra intenek a bajnokságban elért komoly elõny ellenére is. A brazil irányító szerint amíg valamit ténylegesen nem vitt végbe a csapat, azt addig ünnepelni sem szabad, így egyelõre a legfontosabb, hogy a hátralévõ tíz találkozót tartsa szem elõtt a gárda.

Ronnie szerint a Barca ugyan kétségtelenül nagy elõnnyel vezet a Real Madrid elõtt, de mivel még akár 30 pontot is össze lehet gyûjteni a hátralévõ mérkõzéseken, jobb megoldás nem gondolni a bajnoki címre. A Liga sorsa még nem dõlt el. Csak akkor mondhatod valamire, hogy megnyerted, ha azt már valóban nem vehetik el tõled. De velünk jelenleg nem ez a helyzet.”

„Nagy elõnyünk van ez egyértelmû, de matematikailag még nem vagyunk bajnokok. 11 pontra vagyunk a Real Madridtól, de még hátravan 10 mérkõzés a bajnokságból, így még 30 pontért lehet küzdeni. Mi, de én legalábbis egyértelmûen úgy gondolom, hogy továbbra is elõre kell néznünk. Ráadásul azért is vissza kell vennünk az eufóriából, mert tisztelnünk kell az ellenfeleinket.”