Szétröppentek a játékosok

A BAJNOKSÁG SZÜNETEL

Vasárnap több Barcelona játékos is elhagyta a várost, hogy válogatottbeli kötelességeiknek tegyenek eleget. Az elkövetkezendõ napokban, konkrétan szombaton és azt követõ szerdán szerte a világban világbajnoki selejtezõket rendeznek. A listavezetõ csapatból összesen kilencen keltek útra, így rájuk Frank Rijkaard vezetõedzõ nem számíthat az elkövetkezendõ tíz napban. Most nézzük név szerint, kikrõl is van szó.

Xavi, Puyol és Iniesta a spanyol válogatottat erõsítik majd. A fiatal Iniesta természetesen még nem a felnõtt csapatba hivatalos, õ az U21-es kerettel készülhet a Szerbia és Montenegró elleni utánpótlás Európa-bajnoki selejtezõre. Xavi és Puyol viszont már Spanyolország legjobbjaival együtt léphet pályára 26-án a Kína elleni barátságos mérkõzésen, amelynek Salamanca ad otthont. A hispánok ezután gépre szállnak, hogy 30.-án idegenben megmérkõzzenek a szerbekkel, ahol a tét nem más, minthogy közelebb kerüljenek a németországi világbajnoksághoz.

Decora is két mérkõzés vár a portugál válogatott színeiben. A leosztás hasonló, mint Puyolék esetében, ugyanis a nyáron az Európa-bajnokság döntõjéig menetelõ társulat elõször barátságos mérkõzésen fogadja Kanada legjobbjait, majd Szlovákiában vb-selejtezõn kell helytállnia.

Van Bronckhorst esetében más a sorrend, már ami a mérkõzéseket illeti. Hollandia ugyanis elõször a jelenleg szintén 10 pontos Romániához látogat, majd barátságos meccsen a 2006-os világbajnokságnak otthont adó Németország nemzeti tizenegyével méri össze erejét. Giuly és francia társai két tétmeccset játszanak egymás után, szombaton Svájcot fogadják, majd 30.-án Izraelben lépnek fel, természetesen mindkét alkalommal õk az esélyesebbek.

A csapat dél-amerikai különítményét ezúttal Márquez és Ronaldinho alkotják. A mexikói bekk válogatottja elõször az USA-t látja vendégül 27.-én, majd három nappal késõbb Panama ellen idegenben lép pályára, a tét itt is a 2006-os nyári program lefixálása. A brazil Ronaldinhonak visszatérése után biztosan nem lesz kilométerhiánya, hiszen elõször hazarepül Rióba, ahol a világbajnok selecao Perut fogadja. A 27.-i mérkõzés után csapattársaival Montevideoba utazik, hogy megmérkõzzön Uruguay legjobbjaival, majd repülhet vissza Barcelonába.

Samuel Eto’o is elutazik, hiszen Kamerun legjobbjai közt a helye, és mindenképpen gyõzniük kell, ha ki akarnak jutni a vb-re. Jelenleg ugyanis négypontnyira vannak a továbbjutást érõ elsõ helytõl, és a mérkõzések felét már lejátszották.