Deco: Xavi a Barca szíve, ezért több pénzt érdemelne

HOLNAP INIESTA PÓTOLJA XAVIT

Miután a napokban napvilágot látott a hír, hogy a Chelsea, s legfõképpen Mourinho mester érdeklõdik csapatunk katalán középpályása, Xavi Hernandez iránt, az együttes több tagja is méltatta a játékost. Többek között Deco, aki a legjobban dicsérte a középpályást.

Xavi a klub szimbóluma, s nem örülnék, ha a nyár folyamán továbbállna. Ha a háttér rendelkezésre áll, s a csapat szeretné megtartani játékosát, akkor szerintem több pénzt kellene adni neki. Ez teljesen megszokott dolog, hogyha egy profi, tehetséges játékos iránt más klubok is érdeklõdnek, de csapata szeretné megtartani.” – tartott gazdasági órát Deco. – „Ez a kereslet és a kínálat törvénye.”

Bár még csak elsõ szezonját tölti a Barcában, Deco tudja, hogy a katalán játékos rendkívül fontos része a csapatnak, s azt is, hogy mit jelent számára a Barca: „Megértem, miért érzi ilyen jól magát itt. A Barcelona, mint klub és, mint város is szenzációs.”

Deco természetesen kitért Xavi eltiltására is: „Õ egy nagyszerû játékos, de a szezon során már hozzászoktunk a kiesõ játékosok pótlásához, ráadásul Iniesta nagyszerû formában van.”

Persze nem csak õ szólt elismerõen csapattársáról, s annak esetleges eligazolásáról. Ronaldinho kiemelte, hogy „állandóan arról szólnak a pletykák, hogy 1-1 klub kit venne meg és kit adna el, ez teljesen normális a futball világában, de azt kell hogy mondjam, hogy még nagyon sokáig szeretnék Xavi oldalán játszani.” – vallotta be a brazil válogatott, aki már érkezése óta nagyon szoros kapcsolatban áll Xavival. „