Kapuskeresõben Angliában?

LESZ VETÉLYTÁRSA VALDÉSNEK?

Már néhány hete nem számít meglepetésnek, hogy a Barcelona nem csupán néhány mezõnyjátékost, hanem kapust is szeretne vásárolni idén nyáron, bár semmiképpen sem ez lesz a legfontosabb feladat.

Korábban Silvio Proto megvásárlásáról lehetett hallani, viszont elképzelhetõ, hogy a belga portással megakadtak a tárgyalások. A Barcelona ugyanis kilátásba helyezte, hogy Proto az elsõ évében kölcsönbe kerülne, s ezt a hálóõr nem hajlandó elfogadni. Ettõl függetlenül még megszülethet az egyezség a 21 éves fiatal ügyében, de állítólag a katalánok más irányban is tapogatóznak.

Az angol ‘Mirror’ szerint a Barcelona két kapust is kinézett magának, az egyik a már 29 éves Shay Given a Newcastlebõl, a másik pedig Paul Robinson a Tottenhamból. Bár a 25 éves Robinson leigazolásáról már lehetett hallani, valójában egyik vásárlás sem tûnik jelenleg valószínûnek. Azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy akár az ír válogatott Given, akár az angol válogatott Robinson elfogadná a bizonytalanságot, mivel Rijkaard csupán vetélytársat keres Valdésnek, s nem szeretné kispadra ültetni az ifjú katalánt.

Valdés ugyanis idén sokat fejlõdött, s volt idõszak mikor a csapat legjobbjai között lehetett említeni a nevét. Így furcsa hallani két olyan kapusról, akik csak a kezdõ tagsággal elégednének meg, figyelembe véve, hogy idõsebbek is, mint Valdés…