Rijkaard további négy évig a klubnál?

A VEZETÕSÉG JOGOSAN ELÉGEDETT

Mivel az elmúlt két év összteljesítményét tekintve mindenképpen elégedett lehet a vezetés a csapatál folyó munkával, elképzelhetõ, hogy Frank Rijkaard vezetõedzõ újabb szerzõdéshosszabbítást kap.

A tréner az elsõ évben felemás produkciót tudott felmutatni a gárdával, hiszen fél év szenvedést fél év futballgála követte. A hajrá olyannyira jól sikerült, hogy a Barcelona végül második helyen futott be a bajnokságban, s így egyenes ágon került a Bajnokok Ligájába. A második esztendõ már elsõséget hozott, nem utolsósorban azért, mert a csapat a szezon elejétõl kezdve jól játszott. A vezetõség így érthetõen elégedett, s szeretné hosszabb távon magához kötni a siker egyik fõ letéteményesét, Frank Rijkaardot.

A holland szerzõdésénél már életbe lépett az újabb két évre szóló opció, tehát jelenleg 2007-ig szól a kontraktus. A Barcelona azonban nem elégszik meg ennyivel, s szeretné további két évvel megtoldani az egyezséget, ezzel is elismerve az edzõ munkáját. A hosszabbítási szándék hátterében persze nem csak az elégedettség rejlik, hanem az is, hogy egyre több klubnak lesz vonzó a fiatal tréner. Legutóbb például a Milan érdeklõdésérõl lehetett hallani, mely nem is képtelen ötlet, hiszen Rijkaard játékosként fontos tagja volt a milánóiaknak. A tréner egyelõre nem nyilatkozott a lehetõségrõl így nem lehet tudni, hogy most, vagy késõbb megköttetik-e az új szerzõdés.