Egyesülnek az argentinok?

SAVIOLA IS MENNE AZ ATLÉTICÓBA

Az idei nyáron nem csupán az újonnan érkezõ játékosokat illeti meg komoly figyelem, hanem a kölcsönbõl elviekben visszatérõket is, különös tekintettel Riquelmére és Saviolára. Minden jel arra mutat, hogy a két argentin futballista már nem fog a Barcában játszani, de az egyáltalán nincs kizárva, hogy egy klubban folytatják a karrierjüket.

Riquelme kapcsán már néhányszor fölmerült, hogy az Altético Madridba szerzõdik, mivel elképzelhetõ, hogy a madridiak kispadjára a híres Carlos Bianchi ül le, aki õt korábban már edzette a Boca Juniorsban. Riquelme nem is tagadja, hogy szívesen dolgozna ismét honfitársával, s most hasonló véleményének adott hangot Javier Saviola is, bár õ korábban a River Plate alkalmazásában állt, s nem a Bocáéban. A nyúl becenévre hallgató támadó ugyan elsõsorban azt szeretné, ha ismét Barcelonában játszhatna, de az Atlético is vonzó lehet számára, ha Bianchi lesz az edzõ.

Találkozni fogok az elnökkel (Laportával) Barcelonában. Nehéz elmagyarázni, hogy miért nincs helyem a csapatban, sokszor kérdeztem ezt már magamtól. Én megértem, hogy volt pár esemény, melyek kissé hozzájárultak a távozásomhoz. Például elmentem az olimpiára, és mikor visszatértem, már voltak a csapatban más játékosok” – indokolt Saviola, aki viszont talán elfogadná, ha Riquelmével és Bianchival együtt Madridban folytatná a karrierjét.

„Tetszene, ha Bianchi lenne az edzõm. Remélem, hogy a pályám során egyszer egy csapatnál lehetek vele. Õ egy sikeres edzõ, s amikor volt szerencsém beszélgetni vele, nagyon jól megértettük egymást. Riquelmét ismerem a válogatottból. Ha valaki kérhet egy játékost a csapatába, valószínûleg Riquelmét választaná. Nagyon jó lenne velük együtt.”

Egyelõre persze még kérdéses, hogy Madridban végül edzõ lesz-e Carlos Bianchi, de ha végül így alakul, jó esély lenne a két argentin játékos madridi szerepvállalására. Ez pedig a Barca számára ismét fölkelthetné Fernando Torres leigazolásának lehetõségét, ha persze Frank Rijkaardot érdekli a lehetõség. „