Napirenden Ronaldinho új szerzõdése

VISSZAVONULÁSÁIG A BARCÁBAN?

Ismert, hogy a Barcelona vezetõsége minden olyan játékossal igyekszik hosszú távú szerzõdést kötni, akik kulcsszerepet töltenek be az együttesben. Ezek közé tartozik természetesen Ronaldinho is, akinek ugyan még a jelenlegi kontraktusa is 2009-ig tart, de már régóta beszédtéma egy új, 10 éves kontraktus aláírása. Ha pedig a felek elszántak az újabb hosszabbítás mellett, idén nyáron megszülethet az egyezség.

Mindenki elismeri Ronaldinho szerepét a csapat sikereiben, ezért a vezetõség egy ideje fontolgatja a karrierre szóló szerzõdés aláírását, mely kétségkívül ebben a formában egyedülálló lenne a futballvilágban. A reakciókból kiderült, hogy Ronaldinho igenis hajlik az egyezségre, bár lehetett hallani olyan véleményeket is, melyek nem tartják jó ötletnek ezt a magas fokú elkötelezettséget. Így vélekedett például Frank Rijkaard is, aki szerint nincs szükség erre a formulára. Persze jelenleg valóban csak a teljes biztonság vezérelheti a Barcelonát, mert Ronaldinho nagyon jól érzi magát a klubnál, s nem áll szándékában távozni záros határidõn belül.

A brazil irányító egészen biztosan nem járna rosszul anyagilag az új kontraktussal, bár természetesen most sem panaszkodhat. Az új forma szerint a játékos 35 éves koráig összesen 130 millió eurót keresne, mely hatalmas összeg, viszont a Barca támogatásra is számíthatna a Nike-tól, mely nem csak a Barcelona, hanem Ronaldinho szponzora is. Az amerikai cégnek ugyanis megéri együtt tartania egyik legfontosabb klubcsapatánál az egyik legfontosabb reklámarcát”. E mellett a Barca biztos lehetne benne, hogy kulcsjátékosa nem igazol el sehová, mert tán még a jelenlegi 150 millió kivásárlási ár is megemelkedne, s késõbb nem is változna. A jelenlegi kontraktus ugyanis a következõ években 120, majd 100 millióra csökkentené a kivásárlási árat.

Ha nyáron megkötnék a szerzõdést, az azt jelentené, hogy Ronnie két éven belül már a harmadik (de egyben utolsó) kontraktusát írná alá a Barcelonával. „