Ebéd helyett mágia: 6-1

Nagy játék, féltucat gól | A Getafe nem kapott lapot a partiban

Vasárnap déli gálaelõadást hozott a Barcelona és a Getafe meccse a Camp Nouban. A két csapat közötti jelentõs tudáskülönbség végig megmutatkozott, és az utolsó percekben szerzett két góllal végül 6-1 lett a végeredmény. A Barçának nagyon feküdt a szokatlan idõpont, és átgázolt a madridi kiscsapaton, mely még ennél is nagyobb vereségbe is beleszaladhatott volna, ha a kapu elõtt hatékonyabbak Messiék.

A várakozásoknak megfelelõen Jordi Roura másodedzõ erõteljes rotációba kezdett, és egy csapásra több olyan játékos is a csapatba került, akik az utóbbi idõben csak ritkán kaptak lehetõséget. Ide tartozik Villa, Alexis, Adriano, Thiago és Song is.

A meccs egy jó hangulatú színházi gyermekmûsorra hasonlított: szép idõ, semmi stressz, könnyed játszadozás. A Barcelona óriási fölényben játszott, különösebb megerõltetés nélkül, a Getafe támadást is alig vezetett, és a gólok is hamar jöttek.

A 6. percben Iniesta adott szenzációs labdát a védõk mögé beinduló Sáncheznek, aki szépen átvette a játékszert, majd ballal, szépen elgurított Codina mellett. A második gólra sem kellett sokat várni, a 13. percben ismét Iniesta készítette elõ a helyzetet egy parádés labdával, ezúttal Thiago volt a célpont, õ Messi elé játszott, hogy az argentin közelrõl a hosszú sarokba passzolhasson.

A késõbbiekben is a Barcelona irányított és kezdeményezett, azonban a szerencse némileg elpártolt a játékosok mellõl, mert rengeteg nagy lehetõség kihasználatlanul maradt. Messi többször is gólt szerezhetett volna, egyszer a kapufát is eltalálta, de David Villának is akadtak jó lehetõségei.  

A szünetig akár 4-5 gólos elõnyt is elérhetett volna a hazai csapat, ehelyett be kellett érnie kettõvel. A szünetben le kellett cserélni sérülés miatt Adrianót, helyette Alves került a pályára.

A második félidõ elején egy kicsit leült a játék, kisebb lendülettel próbálkoztak a gránátvörös-kékek, de így is jöttek azért szépen a helyzetek. Az 58. percben David Villa kapott kiváló ütemû átadást Jordi Albától, és itt már mellette állt Fortuna, ballal el tudott lõni Codina lábai között, ezzel a Barcelona mindhárom támadója eredményes volt immár.

Jordi Roura el is kezdett cserélni, Alexis helyett Tellót, a cserét kérõ Puyol helyett Mascheranót küldte pályára. A negyedik gólt éppen a csereként beállt Tello szerezte, alig néhány perc játék után a tizenhatosról lõtte ki szépen a kapu bal oldalát.

A Getafének egy hazai védelmi hiba után sikerült szépítenie a 82. percben, Jordi Alba fejelt egy labdát a saját kapuja felé, ez nem volt jó megoldás, mert rácsapott Álvaro Vázquez és Valdés mellett a kapuba lõtt.

A 4-1-es eredmény nem igazán tükrözte volna a két csapat közötti különbséget, ilyen szempontból is jó volt, hogy az utolsó percekben kétszer is eredményes volt a Barcelona. A 90. percben Messi betörése után Iniestához jutott el szerencsésen a labda, a középpályás azonnal lõtt és betalált. Nem sokkal késõbb a Getafe hibázott a lesre állításnál, egy jobb oldali beadás után Thiago került tiszta helyzetbe a kapu elõtt, de inkább passzolt az érkezõ Piquének, aki egészen közelrõl helyezett már a hálóba.

A vége 6-1, kiütés. Ennél szebb vasárnapi programot egy Barcelona-szurkoló sem képzelhet el magának. Egy eseménytelenebb hét következik most a játékosok számára, akik rápihenhetnek a közeledõ nagyobb feladatokra.

FC Barcelona – Getafe CF: 6-1 (2-0)
Barcelona, Camp Nou
85.610 nézõ
Vezette:
Iglesias Vilanueva

FCB: Valdés, Adriano (Alves 46’), Piqué, Puyol (75’), Alba – Song, Thiago, Iniesta – Alexis (Tello 73’), Villa és Messi.

Getafe: Codina, Miguel Torres, Lopo, Alexis, Escudero – Borja Fernández, Lacen, Diego Castro, Barrada (Sarabia 69’), Gavilán (Pedro León 65’) – Colunga (Vázquez 73’).

Gólok: Alexis (6’), Messi (13’), Villa (58’), Tello (78’), Vázquez (83’), Iniesta (90’), Piqué (92’).