‘Tata’: „Távozom a Barça élérõl”

A meccs után jelentette be | Zubizarreta megköszönte a munkáját

Az FC Barcelona szakvezetõje, Gerardo ’Tata’ Martino az 1-1-es, Atlético Madrid elleni döntetlen után adott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az új szezont már nem vele kezdi meg a csapat, azaz távozik a posztjáról. Martino ezúttal nem fogadta az újságírói kérdéseket, hanem elmondta, hogy számára óriási öröm volt ezt a csapatot edzeni, a játékosokat pedig mindig is csodálni fogja. Andoni Zubizarreta megköszönte Martino munkáját, mely révén az együttes „versenyképes tudott maradni”.

„Szeretném bejelenteni, hogy közös megegyezés alapján a szakmai stábommal felállunk a Barça kispadjáról.”

„Rendkívül sajnálom, hogy nem sikerült elérni azokat a célokat, amiket a klub a szezon elején megfogalmazott. Gratulálok az Atléticónak, végig küzdött, és mindvégig hû maradt magához, méltóságteljesen nyert.”

„Hatalmas öröm volt a számomra, hogy egy olyan nagy intézményt képviselhettem, mint a Barcelona. Ami a játékosokat illeti, már az érkezésem elõtt is csodáltam õket, a személyes kapcsolatokon keresztül pedig még pozitívabb kép alakult ki róluk. Nagyszerû sportolók és nagyszerû emberek, ennek a klubnak nem csak kiváló sportszakosztályai vannak, hanem emberi értékekre épül.”

Zubizarreta: „Nagyon nehéz év volt”

„Az idei szezon rendkívül nehéz volt, ennek ellenére ’Tata’ segített nekünk abban, hogy a csapat versenyképes maradjon a különbözõ sorozatokban.”

„Martino megmutatta nekünk, hogy a világ futballjában lehetsz egyszerre nagyszerû ember és nagyszerû edzõ is. Meggyõzõdésem, hogy Rosarióban egy kiváló barátunk biztosan lesz a jövõben.”