Neymar szambázott, a Barça gyõzelemmel kezdett

2-1 a Juventus ellen kezdésnek | Sorcsere volt a félidõben

Ha a héten már amúgy is Neymarról szólt minden hír, a brazil a Barcelona elsõ felkészülési meccsének is fõszereplõje akart lenni, hiszen remek játékkal és két góllal járult hozzá Ernesto Valverde gyõztes bemutatkozásához. A katalán csapat a Juventus ellen az elsõ félidõben abszolút domináns játékkal szerzett kétgólos elõnyt, amire az olaszok csak szépíteni tudtak a kiegyenlítettebb második játékrészben.

Óriási elszántsággal kezdték a meccset Messiék, folyamatosan letámadták a Juventust – öröm volt látni, mekkora kedvvel játszik Valverde csapata. A felállás még a tavalyinak tûnt, de a játék gyors és kombinatív volt, fõleg az elsõ félidõben Neymarnak és Messinek köszönhetõen. A brazil ráadásul mintha beljebb játszott volna a szokásosnál, közelebb a 16-oshoz és többször is középen kapott labdát a vonalon ácsorgás helyett.

Egy köténnyel tarkított Vidalakciót követõen Buffon mutatta be a meccs elsõ védését, aztán egy-két Juventus támadás után gyakorlatilag a Barcelonáról szólt az elsõ félidõ. A 15. percben Neymar kényszerítõzött Pacóval, majd bombázott a kapuba, tíz perccel késõbb pedig már egymaga csinált bohócot az egész olasz védelembõl és egy gyönyörû szamba után lõtte meg a második gólját. Nem úgy tûnt, mint aki elvágyódna a csapatból…

A második félidõre teljes sorcsere érkezett, így jöhettek a fiatalok és Semedo is bemutatkozott a csapatban, de nagyon érzõdött a felálláson az összeszokottság hiánya. A Juventus kezdett jobban játszani, sokkal több helyzete is volt köszönhetõen annak, hogy érkezett többek között Dybala, Higuan és Cuadrado, így a szépítés is hamar összejött nekik: a 62. percben Dybala lövésénél még bravúrral hárított Ortolá, aztán a szögletre természetesen Chiellini érkezett, aki Marlon és Umtiti között fejelt a kapuba. A Barçának is voltak helyzetei, és több szép támadása, Luis és Denis Suarez is többször kapu elé kerültek, de a gól nem jött össze nekik és a többieknek sem.

Az elsõ félidõhöz képest kevésbé volt fölényben a csapat, de igazán senki nem okozott csalódást, így Valverde is elégedett lehet, gyõzelemmel mutatkozott be a csapat élén. A terveibõl egyébként egyelõre sokat nem fedett fel, drasztikus változás még nem látszik a csapaton, de az agresszív letámadás és a (tavalyihoz képest) gyorsabb passzjáték azért kezd körvonalazódni.

Folytatás szerdáról csütörtökre virradóra éjjel fél 2-tõl Washingtonban, a Manchester United ellen.

Juventus – Barcelona: 1-2 (0-2)
New York, MetLife Stadium
82.104 nézõ

Barcelona: 1. félidõ – Cillessen; Aleix Vidal, Piqué, Mascherano, Digne; Samper, Rakitic, Iniesta, Messi, Neymar, Paco Alcácer. 2. félidõ – Ortolá, Semedo, Umtiti, Marlon, Jordi Alba, Busquets, Arda, Denis, Sergi Roberto, Aleñá, Luis Suárez

Juventus: 1. félidõ – Buffon; Lichtsteiner, Benatia, Barzagli, Asamoah; Khedira, Marchisio; Sturaro, Lemina, Bentancur; Mandzukic. 2. félidõre beállt: Szczesny, Mandragora, Alex Sandro, De Sciglio, Rincón, Pjanic, Chiellini, Dybala, Higuaín, Cuadrado, Douglas Costa.

Gólok: Neymar (15’, 26’), Chiellini (62’).

A mérkőzés összefoglalója: