Valverde: „Paulinho sokoldalúságot biztosít”

A Madrid kontráit kell ellenõrzés alatt tartani | Paulinho, Samper, Piqué…

Ernesto Valverde szakvezetõ is megtartotta Sergio Busquets mellett a Real Madrid elleni visszavágót felvezetõ sajtótájékoztatóját. A tréner szerint ahhoz, hogy innen is elhódítsák a Spanyol Szuperkupát, ellenõrzés alatt kell tartaniuk a Madrid ellentámadásait. Valverde beszélt az új szerzeményrõl, Paulinhóról is.

„Egyértelmû, hogy helyzeteket kell kialakítanunk, mert a hátrányunk jelentõs. Ezzel párhuzamosan kontrollálnunk kell a kontráikat, mert ebben életveszélyesek. Vasárnap este egy ideig ez jól ment, ám a meccs végére jobban kinyíltunk. Ebben õk a legjobbak.”

Paulinho

„Nagyon fontos játékos a brazil nemzeti cspatban. Technikailag kiváló, fizikailag erõs. Nincs még egy ilyen játékos a keretben, sokoldalúságot ad majd a csapatnak.”

Samper távozik?

„Való igaz, hogy beszéltem vele. Az lenne a tervünk, hogy idõlegesen ismét távozzon, mert a tavalyi kölcsönjátéka nem úgy alakult, ahogy tervezte, itt pedig valószínûleg kevés játéklehetõséghez jutna. Ez az ötletünk, errõl szeretnénk õt meggyõzni.”

Sergi Roberto gondolkozik a jövõjérõl?

„Számolok Sergi Robertóval, ez természetes. Nincsen kétségem a képességei felõl. Az, hogy eddig mennyit játszott, nem számít. Számítok rá. Egyértelmû.”

A kezdõcsapatban számol vele?

„Nem hiszem, hogy ezt így ki kell jelenteni. Néhány meccsen kezdeni fog, néhány másikon nem. Nagyon fontos tagja azonban az együttesnek, szerencsésnek tartom magamat, hogy a keretünkben tudhatom. Saját nevelés, tud mindent a stílusról, és mindent belead. Mennyire fontos a számunkra? A teljesítményétõl és a vezetõedzõtõl függ.”

Segurai szavai…

„Az a játékhelyzet teljesen a véletlen mûve volt, nem volt szerencsénk. Fontos azonban, hogy a megfelelõ szavakat használjuk, mert a sajtótermékek ezekkel dolgoznak, és nem mindegy, hogyan tálalják. Meg kell õrizni a nyugalmat. Együtt vagyunk. Vasárnap este nekünk volt balszerencsénk, remélhetõleg a következõ idényben a Madrid egyik játékosával történik majd hasonló.”

Arda marad?

„Nem tudom. A klub sok pénzt fektetett belé, minden a teljesítményétõl függ, valamint attól, amit az edzõje megfelelõnek gondol. Egyelõre más játékosok mellett teszem le a voksom. 25 fõs keretem van plusz a kapusok. Nem könnyû választani.”

A Madrid elégedetlen volt a játékvezetõvel

„Ha nem emiatt, majd lesz más. Ezekrõl a meccsekrõl mindig beszélnek utólag. Semmi új nincs a nap alatt. Ha nem történik semmi, majd kitalálnak valamit. Ez engem azonban nem érdekel.”

Hogy lett Verrattiból Paulinho?

„Ezt könnyû elmagyarázni. Vannak olyanok, akiket van esélyünk megszerezni, és vannak olyanok, akiket nincs, ezen felül pedig vannak különbözõ típusú labdarúgók. Paulinhóról is sokat beszéltek, mielõtt megérkezett volna. Értékeljük majd a teljesítményei alapján.”

Aleixet preferálja Semedóval szemben?

„A változásokat, amiket végrehajtok majd, azért lépem meg, hogy nyerjünk. Semedo egy új igazolás. Nem fogom kiteríteni a lapjaimat.”

A csapat azt érzi, hogy most a Madrid diktálja a ritmust?

„Hogy ismerjük be, hogy a Madrid felettünk áll? Senki nem tesz ilyet. Hogy vasárnap pontosabb volt, azt egyszerû kimondani, de hogy a Madrid jobb lenne, mint mi? Miért is? Sem a Madrid, sem az Atlético, sem a Bayern nem jobb…”