Két elnökségi tag is lemondott

A zárt kapus meccs miatt távoznak | Kedden sztrájkol az egyesület is

A spanyol média egybenhangzóan számolt be arról az elmúlt 24 órában, hogy a vasárnapi események következtében két igazgatósági tag is benyújtotta a lemondását, nevezetesen Carles Vilarubí és Jordi Monés távoztak a posztjukról. Mindezt megerõsítette Josep María Bartomeu elnök a hétfõ esti sajtótájékoztatóján.

Az egyesület elnöksége rendkívüli ülést tartott hétfõn délután, melyen az elmúlt nap eseményei következtében két kérdésben is határozott.

Habár korábban három elnökségi tag lemondása is szóba került, végül csak ketten távoztak a posztjukról. Az elnökség elfogadta Carles Vilarubí valamint Jordi Monés lemondását. Vilarubi a klub nemzetközi és intézményi kapcsolatokért felelõs alelnöke volt, míg Monés a ’Barça Hub’ névre hallgató innovációs projektért volt felelõs.

„Ezúton is köszönöm nekik a klubért tett erõfeszítéseiket” – kezdte Bartomeu a két elnökségi tag lemondásával kapcsolatos mondadóját, akik azért távoznak, mert nem értettek egyet a presidente döntésével. Vilarubí és Monés szerint ugyanis a mérkõzést el kellett volna halasztani bármi áron, azaz akár a hatpontos büntetést is megkockáztatva, mert ezzel állt volna ki a klub Katalónia mellett a spanyol kormányzat és rendõrség erõszakával szemben.

„Már korábban is mondtam: ezek a döntések nem egyszerûek. Minden egyes elnökségi tagnak van egy személyes gondolkodásmódja, de az csak jó, ha vitázunk. Mindannyian egy csónakban evezünk, egy irányba húzunk, és ha vannak olyanok, mint Vilarubí vagy Monés, akik benyújtják a lemondásukat, akkor ez az õ döntésük. Az elnökség továbbra is egységes, motivált és tele van energiával. Továbbra is azon vagyunk, hogy megvalósítsuk azokat a projekteket, amiket 2010 óta elkezdtünk” – fejtette ki végül a véleményét a klub elsõ embere a kialakult helyzetrõl.

Az elnökség továbbá határozott arról is, hogy csatlakozik a ‘Taula per la Democràcia’ elnevezésû kezdeményezéshez, mellyel a katalán intézmények sztrájkot hirdettek október 3-ra. Ennek következtében az egyesület egyetlen egy csapata sem fog edzeni a keddi napon, illetve természetesen az alkalmazottak sem fognak dolgozni ezen a napon.