Messi: „Megérdemeltük, hogy ott legyünk”

Félt, hogy lemaradhatnak a vb-ről | Egységre buzdít a vb előtt

Lionel Messi megtörte az argentin válogatott tagjainak egy évig tartó nyilatkozatstopját, miután az együttes játékosai egy korábbi összetûzés miatt nem voltak hajlandóak nyilatkozni a sajtónak. Ecuador legyõzése és a vb-re való kijutás után Messi tulajdonképpen új lapot nyitott a nyilatkozatával, amelyben egységre buzdít, hogy minél jobbak legyenek a jövõ évi világbajnokságra.

Elértük, amit akartunk, amiért jöttünk, hogy kijussunk a világbajnokságra, de az biztos, hogy nehéz volt a meccs a tengerszint feletti magasság miatt, és azért is, mert gyorsan hátrányba kerültünk. Szerencsére gyorsan tudtunk egyenlíteni és megfordítani az eredményt, majd elérni a célunkat. Most, hogy bebiztosítottuk a kijutást, itt az idõ, hogy elõre nézzünk.

Már elmúlt az a pillanat, amikor távol tartottuk magunkat az emberektõl és az újságíróktól, de ez jobban össze is hozott minket, és most egységesen, kéz a kézben kell elõre haladnunk a világbajnokság felé.

Jó lenne ha most adatna meg számunkra a vb-cím, mert az igazságtalan volt, ami a brazíliai világbajnokságon vagy a Copa América döntõkön történt. Vagy az, hogy most is csak szenvedések árán jutottunk ki a vb-re. Ezért most ki kell élveznünk ezt a pillanatot, ez is még több erõt fog adni nekünk a továbbiakra.

Őrület lett volna, ha Argentína lemarad a vb-rõl. Nem érdemeltük volna meg még akkor sem, ha ezt a csapatot sokan szidják. Éppen ezért üzenem most azoknak a csapattársainknak, akik most nincsenek itt, hogy ez a siker mindenkié, mert sokat szenvedtünk ezért.

Féltem, hogy lemaradhatunk a vb-rõl. Amikor Ecuador megszerezte a vezetést, meg akartam halni, nagyon sok dolog megfordult a fejemben. Már korábban ki kellett volna harcolnunk a továbbjutást.

Ezért ma a fejünkbe vettük, hogy tovább fogunk jutni, mert Argentína egy nagy ország, és mert az emberek nem szenvedhetnek emiatt. Mostantól kezdve pedig meg lehet erõsíteni jól a csapatot, hogy igazán ütõképesek legyünk a világbajnokságra.