Egyre zavarosabb a Messi-ügy…

A támadó elvileg már hosszabbított, de azért új szerzõdést ajánlanak neki

Az FC Barcelona a Málaga elleni, szombati este lejátszott és végül megnyert bajnoki mérkõzése elõtt tartotta meg az éves közgyûlését, ahol egy pártoló tag Leo Messi szerzõdéshosszabbításáról kérdezte Oscar Graut, a Barcelona CEO-ját, ám Grau válasza nemhogy tisztázta volna a kérdéseket, inkább még átláthatatlanabbá tette az argentin új kontraktusa körüli helyzetet.

A pártoló tag egészen pontosan azt kérdezte Grautól, hogy Messi miért nem részesül hasonló bánásmódban, mint Andrés Iniesta, akinek az egyesület egy életre szóló szerzõdést ajánlott az elmúlt hetekben. Iniesta ugye már alá is írta ezt az új szerzõdését.

Mi is akkor a helyzet Messivel?

Erre a kérdésre nehéz válaszolni, mivel a klub vezetõinek a nyilatkozatai egymásnak mondanak ellent. Kezdjük a legelején: Josep María Bartomeu elnök a nyár közepén azt mondta a csapat Egyesült Államokbeli túráján, hogy Messi már hosszabbított 2021-ig, alá is írta a papírokat, csupán a hivatalos aláírási ceremóniának keresnek egy megfelelõ idõpontot. Ezek után Jordi Mestre alelnök úgy fogalmazott, hogy Messivel ugyan megegyezett a klub, de a papírokat még nem írták alá a felek, ezzel ellentmondva az egyesület elsõ emberének.

Azóta aztán több vezetõ és az elnök is hangsúlyozta, hogy Messi már hosszabbított, csupán keresik az ünnepélyes eseménynek a megfelelõ idõpontot. Erre hónapok óta nincs tehát egy megfelelõ délután, hiszen hivatalos bejelentésre azóta sem került sor.

A legújabb információ, mely még inkább összezavarta a képet, a katalán egyesület szombati közgyûlésén hangzott el. Oscar Grau ugyanis a hozzá intézett fenti kérdésre a következõket mondta: „Messi már hosszabbított, ugyanakkor a klub úgy döntött, hogy neki is életre szóló szerzõdést kíván ajánlani a következõ hetekben.”

Összegezve: a klub az összes játékosának a szerzõdéhosszabbítását le szokta zárni egy hivatalos ceremóniával, melyrõl a hivatalos honlapja is tudósít, bejelentve, hogy az adott játékos hosszabbított. Messi esetében ez még nem történt meg. A klubvezetõk szerint ez viszont csak formalitás, a kontraktust már aláírták, majd a közgyûlésen bejelenti Grau, hogy ennek ellenére életre szóló szerzõdést ajánlanak az argentinnak.

Mindeközben Messi továbbra sem szólal meg az ügyben, és ha még valóban nem írta alá a kontraktust, amit a fõbb spanyol és katalán lapok is egybehangzóan állítanak, akkor két és fél hónapon belül már szabadon tárgyalhat más csapatokkal a klub történelmének a legjobb labdarúgója.