Yerry Mina: télen nem, jövõ nyáron igen

Ha nincs sérülés, nem hozzák elõre az igazolást | Addig marad Vermaelen

Yerry Mina, a kolumbiai válogatott és a Palmeiras középsõ védõje már jó ideje ott van a Barcelona jelöltjei között a középsõ védõ posztra, sõt 2018 nyarára fix opciós jogot is szerzett rá a klub. Az elmúlt hónapokban sokáig téma volt, hogy a játékos akár elõbb, már a 2018 januári átigazolási idõszakban csatlakozik a Barcelonához, de ez minden valószínûség szerint nem fog bekövetkezni.

Több ok is amellett szól, hogy a Barcelona most ne forszírozza a védõ érkezését. Egyrészt a csapatnak van fix kezdõ középsõ védõ párja, Umtiti és Piqué személyében, Mascherano az elsõ számú, Vermaelen pedig a második számú helyettes. Jelen pillanatban nincs szükség Minára, ez csak akkor változna meg, ha bekövetkezne egy súlyosabb sérülés valamelyik játékosnál. Jövõ nyáron viszont távozni fog Vermaelen, könnyen lehet, hogy Mascherano is, tehát egészen biztosan szükség lesz legalább egy új középsõ védõre a keretben.

Télen azért is nehézkes lenne a Mina leigazolása, mert feltehetõen többet kellene fizetni érte a kialkudott 9 millió eurónál, ráadásul emelkedne a keret teljes fizetési terhe, ami már eleve nagyon magas, és amit úgy tudna csak csökkenteni a szakvezetés, ha el tudna adni játékosokat. Ez a probléma azonban már nyáron is gondot okozott, minden bizonnyal nehéz lesz télen is jól eladni azokat a játékosokat akik erre esélyesek: ilyen lenne Arda Turan, aki nem akar távozni, ilyen Rafinha, aki sérült, talán ilyen André Gomes is, aki újabban játszik is Valverde döntése értelmében. Paco Alcácer helyzete szintén érdekes, és nehéz eldönteni, hogy a támadóval hosszú távon miként számolna Valverde. Vermaelent valószínûleg meg akarja tartani a klub tartalék megoldásnak a teljes szezonra, így õt nehezebben engednék el még most januárban.

Viszont ha nincs elegendõ távozó, érkezõ sem lehet, márpedig Mina addig nem prioritás, amíg van rajta kívül 4 középsõ védõ a keretben. Jövõ nyáron jönni fog, de mivel Kolumbia ott lesz az oroszországi világbajnokságon, csak július végén, augusztus elején várható, hogy csatlakozik a csapathoz.