Valverde: „Nem fogunk elnézést kérni egy gyõzelemért”

Örül Alcácernek és a keret mélységének

Elégedetten és boldogan nyilatkozott Ernesto Valverde a Sevilla elleni gyõzelem után , hiszen a csapat tartja a jó formáját és továbbra is a táblázat élén áll, így nyugodtan engedheti el játékosait a válogatott szünetre. Paco Alcácer teljesítményét és munkáját külön is kiemelte a Barça mestere, de a játék minõségét és látványosságát firtató kérdésre határozottan kijelentette: neki a gyõzelem a legfontosabb és nem fog elnézést kérni a játék miatt, ha megvan a három pont.

Nem tudtak végig dominálni

„Az elsõ félidõben egyértelmûen fölényben voltunk és több lehetõségünk is volt, hogy több gólossá tegyük a különbséget. De nekik is remek csapatuk van és a második félidõben voltak idõszakok, amikor õk játszottak fölényben.”

Alcácer megdolgozott a lehetõségért

„Két nagyon fontos gólja volt. Reméljük, hogy ezek segíteni fognak neki, hogy meglegyen a megfelelõ önbizalma, amire a csatároknak szükségük van. Nagyon örülök neki és a csapatnak is, bebizonyította, hogy valódi góllövõ. Jó meccset játszott, de fáradtnak is tûnt egy idõ után, mert sokat követelt tõle az a pozíció, amiben játszania kellett. Az utóbbi hetekben kevesebbet játszott, de rengeteget tett érte az edzéseken, hogy megkapja a lehetõséget. Egy edzõnek több lehetõsége is van, hogy válasszon a keretbõl – egyszer õ kap lehetõséget, máskor más valaki.”  

A keret mélysége

„Nagyszerû csapatom van. Bárki pályára kerülhet és gólokat tud szerezni. Ez az õ érdemük is, hogy megmutatják, nagy elvárások mellett is tudnak játszani.”

11 ponttal a Real Madrid elõtt

„Ez csak annyit jelent, hogy mi állunk az élen, nem hibáztunk és úgy megyünk a válogatott szünetre, hogy minden rendben van. A versenynaptárunk viszont nem egyszerû, erõsnek kell lennünk továbbra is, hogy az élen maradjunk.”

A politikai helyzet Katalóniában

„Sok minden történt, de az látszik, hogy nem tereli el a figyelmünket. Mikor az emberek a Camp Nouba jönnek, akkor azért is jönnek, hogy békésen elmondhassák a véleményüket. Emellett nekünk is szurkolnak, mi pedig értük játszunk.”

Az eredmények jobbak, mint a játék maga?

„Elõször is gyõznünk kell és ezt megpróbáljuk úgy, hogy domináljuk a meccseket, magasan letámadunk és gyorsan visszaszerezzük a labdákat. Elnézést viszont senkitõl nem fogunk kérni egy gyõzelem után.”

Nem aggódik Suárez miatt

„Õ is egy igazi csatár, de azt értékelem benne igazán, hogy mennyi mindennel hozzá tud járulni a csapat sikereihez. Az pedig egy jó jel, hogy a helyzetei megvannak.”