Messi: „Nem tudtuk, hogy Neymar elmegy”

Ellentmond Xavinak és Piquének | Õk már az esküvõn tudták, mi lesz

Lionel Messi a válogatottjánál annyi nyilatkozatot tesz gyors egymásutánban, mint Barcelonában egy év alatt. A korábban már közölt megszólalása mellett az ESPN-nek is adott egy interjút, melynek legfontosabb részlete az, amit Neymar nyári távozása kapcsán mond a sztár.

Neymar távozásának körülményei egyáltalán nem tiszták, különösen az nem, hogy Barcelonában ki mikor értesült a brazil szándékairól. Ez különösen azért érdekes kérdés, mert ha a klubvezetés is ismerte Neymar szándékát elõre, akkor lényegesen olcsóbban is tudta volna pótolni a brazilt, semmint a távozása után, amikor éppen a 222 millió eurós tranzakció erõsen megemelte az árakat a piacon.

Messi viszont meglepõ módon az ESPN-nek azt mondta, hogy õ csak július 30-án, a csapat amerikai túrájának legvégén tudta meg ezt egyértelmûen, pedig Gerard Piqué és Xavi Hernández is arról beszélt korábban teljesen egyértelmûen, hogy õk már éppen Messi esküvõjén szembesültek a dologgal.

„Neymar távozását nem tudtam egészen a túra utolsó napjáig. Ott, és akkor beszéltünk róla. Nem tudtam semmit. Õ azt mondta korábban, hogy nem egyértelmû, nem tudja, mit fog csinálni” – mondta most Messi. Ez azt jelenti, hogy Messi mindössze néhány nappal a transzfer elõtt tudta meg biztosan, mi fog történni, szemben több csapattársával.

Xavi Hernández nem régiben azt mondta, hogy Neymar „Messi esküvõjén árulta el nekünk, hogy váltásra van szüksége”, Gerard Piqué pedig egy hosszabb sajtótájékoztatón beszélt a teljes történetrõl, amelyben õ is részt vett az elhíresült „Marad” üzenetû tweetjével.