Rendhagyó kezdő a Szuperkupára

Azok játszhatnak, akik jobb állapotban vannak

A Barcelona vasárnap későn este játssza a szezon első tétmeccsét, a Sevilla ellen a Spanyol Szuperkupáért. A trófea egy találkozón dől el, és mivel a világbajnokság miatt rendhagyó volt a felkészülése a keretnek, most formabontó lehet a kezdőcsapat is.

A világbajnokságon nem szerepelt játékosok lábában érthetően jóval több edzés van mostanra, mint azokéban, akik a vb-n bármennyit is játszottak. És még több az olyanokhoz képest, akik messzebb jutottak a vb-n, mint például Coutinho, Umtiti, Vermaelen, Dembélé, Suárez és Rakitic.

Vannak olyan játékosok, akik ugyan egyetlen előkészületi meccsen sem játszottak az Egyesült Államokban, de már több mint egy hete edzésben vannak Barcelonában, ők Piqué, Alba, Busquets és Messi, akikre így feltehetően fog is építeni Valverde edző, még úgy is, hogy nem játszottak együtt a többiekkel mérkőzésen. Arra is figyelnie kell majd a trénernek, hogy amíg Coutinho nem kapja meg a portugál útlevelét, addig ő is EU-n kívülinek számít, és így Arthur, Malcom, Arturo Vidal és a brazil közül egy valaki nem lehet pályán majd Marokkóban. Sergi Roberto, aki jól játszott középpályásként is az előszezonban, most eltiltás miatt nem futballozhat, ez is nehezítő tényező.

Az tehát biztos, hogy egy új kezdőcsapata lesz a Barcelonának a Sevilla ellen, ami nem biztos, hogy ideális egy ilyen szituációban, egy ilyen, kupákban különösen erős ellenféllel szemben.

Egy lehetséges 4-3-3-as kezdőcsapat: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Arthur, Rakitic (Vidal vagy Rafinha); Coutinho (Rafinha), Messi és Suárez.

Az világos, hogy a fenti kezdőben a leginkább Rakitic, Coutinho és Suárez helye vitatható, akik éppen csak, hogy elkezdték az edzésmunkát a csapattal, de a szükség azt hozhatja, hogy közülük is többen pályán lesznek. Ez várható Rafinhától is, aki szintén ígéretesen teljesített az előszezonban, és mind a középpályán, mind a támadósorban bevethető. Nem zárható ki természetesen Malcom játéka sem, és teljesen a fiatal Riqui Puig szereplése sem, bár ez utóbbi azért nagy meglepetés lenne.

A Barcelona annak érdekében is, hogy minél tovább tudjon együtt készülni a meccs előtt, csak vasárnap reggel repül el Marokkóba, a meccs este 22.00-kor kezdődik.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!