Valverde: „A jövőm a vereség után? Beszélni fogunk róla, nem kérdés”

Szerinte nem volt les Vidal esete

Röviden és nyilván csalódottan értékelte a csütörtöki Atletico elleni vereséget a Barcelona mestere, amit úgy magyarázott, hogy egyértelműen jobbak voltak, de a meccs végére az elvett gólok miatt vissza tudott jönni az ellenfél, és erre nem tudtak reagálni. A jövőjével kapcsolatban a szokásos összefoglalót adta: vereségek után mindig megkérdőjelezik a folytatást, most sincs ez másképp…

A meccs értékelése

„Ez egy olyan találkozó volt, amit nagyrészt domináltunk, úgy tűnt, kezünkben van, ahol az idő múlásával egyre jobbak lettünk. Egy jó meccset játszottunk, néhány rövid időszakot leszámítva irányítottunk, amikor viszont az Atletico meg tudta fordítani az állást két akcióból.”

Mi történt az utolsó negyedórában?

„Az egyenlítésük utáni szituációban nem tudtuk, hogyan állítsuk meg a meccset. A gyors játékosaikat előre tolták és megleptek minket, de ez nem helyzetek sokaságát jelentette, csak két helyzetet, amiért drágán megfizettünk. Abszolút uraltuk a meccset, de a két elvett gólunk helyzetbe hozta az Atleticót.”

Két „vendégcsapat” játssza a döntőt

„Mindketten jó meccset játszottak. Négyen voltunk itt és mivel mindenki magas szintet képvisel, bármilyen kimenetel megtörténhetett.”

Beszélt meccs közben a 4. játékvezetővel

„Így, hogy láttuk a VAR képeit, Arturo leshelyzete szerintünk nem volt az, 1 vagy 2 milliméter különbség…”

Veszélyben a pozíciója?

„Az edzők mindig azzal a tudattal mennek egy klubhoz, hogy dolgozzanak és mindent beleadjanak, de tudjuk nagyon jól, hogy a futballban egyből bizonytalanabbá válik minden, ha veszítesz. Fogunk erről beszélni, ez nem kérdés, de én teszem a dolgom, vagyis edzem tovább a csapatot.”

***

Barcelona ereklyékből sosem elég – a szekrényed feltöltése mellett a szoba többi részét is kidekorálhatod gránátvörös-kék színekkel!