Kilences kerestetik: Willian José és Lucas Pérez a célkeresztben

 

 

Mint azt korábban említettük, a Barcelona jelenleg Ousmane Dembélé jövő keddi műtétjére vár, ami után megkaphatja a Spanyol Szövetség engedélyét egy újabb igazolásra, amire égetően nagy szüksége van a klubnak a francia szélső és Luis Suarez hosszabb kiesése, valamint Carles Pérez Rómába való távozása miatt. Természetesen az igazolások nem egyik napról a másikra történnek, ezért a háttérben már elkezdődött a piac feltérképezése.

Willian José

A legutolsó hírek szerint a lehetséges csatárjelöltek rangsorát Willian José vezeti. A 28 éves futballista jelenleg a Real Sociedad játékosa, nagy problémát jelenthet azonban a kivásárlási ára, amely jelenleg 70 millió euró. A Barça próbál különböző csomagokat összerakni a csatárért, azonban a Sociedad nem lesz könnyű tárgyalópartner, többek között azért, mert José szenzációsan illik a játékrendszerükbe, 8 gólt szerzett idén, és fontos szerepet játszik az idén a Ligában és a kupában is a várakozásokon felül szereplő baszkok csapatában. Egyes sajtóinformációk szerint a katalánok régóta figyelik Josét, azonban – csakúgy, mint a valenciai Rodrigo esetében – megállapodásra nem került sor, annak ellenére, hogy a két csatár volt a klub legegyértelműbb célja az átigazolási időszakban. A fentieken túl megemlítendő még, hogy Quique Setién már a Betis vezetőedzőjeként felfigyelt Joséra, akivel a Las Palmasnál dolgoztak együtt a 2015-2016-os szezonban.

Lucas Pérez

A Willian José melletti/mögötti jelöltek pénzügyi szempontból elfogadhatóbbak lennének. Közülük az egyik Lucas Pérez, az Alavés csatára. A 31 éves játékos 8 gólt szerzett az idei bajnokságban, a kivásárlási ára 20 millió euró. Ami még mellette szólhat, az az, hogy klubja hajlandó lenne ennél kevesebb összegért is megválni tőle.

Ángel

A Getafe csatára 32 éves, a kivásárlási ára 10 millió euró. Az idei szezonban 13 gólt szerzett.

Stuani

A Girona veteránja 20 szerzett gólnál jár minden sorozatot figyelembe véve, kivásárlási ára 25 millió euró.