Győzelem és továbbjutás Kijevben: Dinamo – Barcelona 0-4

Nagyon szolid első félidő után sokkal jobb második - Braithwaite nagy estéje - 4 forduló után továbbjutás

Győzelemmel folytatta szereplését a Bajnokok Ligájában az FC Barcelona együttese, miután 4-0-ra győzött a Dinamo Kijev otthonában. Ronald Koeman tartalékos csapata igen szolid és gól nélküli első félidőt hozott le, melyet egy minőségibb második követett, így végül simán győzött a becsülettel küzdő ukránok ellen. Ezzel a sikerrel a katalán csapat négy fordulót követően továbbjutott a csoportjából.

 

 

 

Nem volt túl meleg az ukrán fővárosban, ennek megfelelően igen dinamikusan kezdett mindkét csapat. A Barcelona szokásosnak mondható, nagy labdabirtoklásra épülő játékát „vette” elő, erre pedig a hazaiak stabil védekezéssel, és a labdaszerzés utáni azonnali kontrákkal próbáltak felelni.

A 10. perctől kezdve visszavettek a csapatok az iramból, a játék képe azonban továbbra sem változott: a Barcelona dominált a mezőnyben, komoly lehetőségig azonban nem jutott a katalán csapat, ahogyan a Dinamo sem tudta helyzetig vinni a kontráit.

Az első igazán komoly helyzetre egészen a 26. percig kellett várni: egy hazai védő által kapott ajándéklabdát Coutinho szelídített meg mintegy 18 méterre a kapuval szemben, tekerése pedig centikkel kerülte el a kaput.

A félidő utolsó percében Verbic futott el a baloldalon, éles szögből leadott lövését ter Stegen védte.

A második félidő elején úgy tűnt, mintha a Barcelona az öltözőben maradt volna, aztán a semmiből megszerezte a vezetést a katalán egylet: egy labdaszerzést követően Pedri indította Braithwaitet, a dán csatár a tizenhatoson belül a mellette felfutó Dest elé tálalt, aki egy igazítást követően a hosszúba lőtt, 0-1. – az amerikai jobbhátvéd első gólját szerezte a Barcelona színeiben.

Két perccel később Trincao lövését védte a hazaiak kapusa. Az 57. percben Alena ívelte be a szögletet jobbról, a rövid oldalon Mingueza megcsúsztatta a labdát, a hosszú oldalon érkező Braithwaite pedig közelről a hálóba pofozta a játékszert, 0-2.

A 64. percben nagy lehetőséget hagyott ki a Dinamo: Lenglet verte meg Verbic a baloldalon, az akció végén azonban De Pena ígéretes helyzetben mellé lőtt.

A 71. percben hosszú labdáját a baloldalon felfutó Jordi Alba egyből középre adta, Braithwaite egy csukafejessel próbálkozott, fejesét a kapus védte, azonban Popov lökte a dán csatárt, így a bíró a tizenegyespontra mutatott: a büntetőt a sértett váltotta gólra, 0-3.

A nagy kedvvel játszó Dest Trincao labdájával ment el a jobboldalon a 77. percben, lövésre visszagurította a labdát Puignak, azonban a középpályás mintegy 12 méterről az égbe lőtt.

A 88. percben a debütáló Konrad és Dest játszottak össze, utóbbi lövése nem sokkal kerülte el az ukrán kaput.

A 92. percben egy Alena-Jordi Alba összjátékot követően utóbbi nem közvetlenül a kapu elé, hanem a második hullámban érkező Griezmannak passzolta vissza a játékszert, a francia világbajnok pedig egy igazítás után mintegy 10 méterről a hálóba lőtt, 0-4.

A hátralévő időben említésre méltó esemény már nem történt, a Barcelona a második félidei játékának köszönhetően simán győzött az ukrán fővárosban, így az eddig kevesebb játéklehetőséget kapó játékosok, valamint a debütáló fiatalok győzelemmel hálálták meg a bizalmat.

 

Dinamo Kijev– FC Barcelona 0-4 (0-0)

Olimpiai Stadion, Kijev

Vezette: M. Jug

Dinamo Kijev: Buschan – Kedziora, Zabarnyi, Mykolenko, Karavaev (Popov 59’) – Garmash (Andrievsky 59’) , Buyalskyy, Niguez, Shepelev (Baluta 82′) – De Pena (Supriaga 71’), Verbic, Shaparenko (Lednev 70’)

FC Barcelona: Ter Stegen – Dest, Mingueza Lenglet (Jordi Alba 64’), Junior Firpo – Pjanic (Riqui Puig 64’), Alena – Trincao (Konrad de la Fuente 82′), Coutinho (Griezmann 64’), Pedri (Matheus Fernandes 72’)– Braithwaite

Gól: Dest 52’, Braithwaite 57’, 71’, Griezmann 92′