A Bayern lehet a nagy ellenfél…

...és ki jöhet még tavasszal a BL-ben? | Számolgatás egy körrel előre

A Barcelona a Juventus elleni döntetlenjével garantálta a helyét a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között és az is biztos, hogy első helyen jut tovább, tehát a csoport másodikok közül fog ellenfelet kapni tavasszal. Még ugyan a legtöbb csoportban nem dőlt el, hogy kik jutnak tovább, és ki lesz az első, valamint a második, sejteni azért már lehet, hogy jó eséllyel kik lesznek érdekeltek másodikként a decemberi sorsoláson.

Az A csoportból a Basel az esélyes a második helyre, de ugyanígy odaérhet a CSZKA Moszkva, és akár még a Man. Utd. is visszaeshet a második helyre. A B csoportból majdnem biztos, hogy a Bayern München jut tovább másodikként. Csak akkor lenne a PSG a második helyezett, ha a két csapat decemberi egymás elleni meccsén 4 góllal nyerne a Bayern, aminek nincs túl nagy valószínűsége.

A C négyesből a Roma második helye a legvalószínűbb, de itt akár még a Chesea vagy az Atlético is befuthat másodikként – ha az utolsó körben úgy alakulnak az eredmények. Az Atléticót persze a Barcelona nem kaphatná a legjobb 16 között még ellenfélnek. Az E csoportból nem kaphatna ellenfelet a Barcelona, ha a Sevilla meg tudja tartani a második helyét, amihez elég számára egy döntetlen a csoport utolsó Maribor otthonában. De papíron még a Szpartak Moszkva és a Liverpool is lehet második.

Az F csoportot a Man. City simán nyeri, a Sahtar Donyeck az esélyes a második helyre, de a Napoli még esetleg előzhet az utolsó játéknapon. A G csoportból a Porto a favorit a második helyre, a Leipzig esélyei szerényebbek. A H csoportban a Real Madrid lett a második, és a blancókat értelemszerűen nem kaphatja a Barcelona a nyolcaddöntőben.

A jelen állás szerint tehát a következő csapatok az esélyesek arra, hogy lehetnek a Barca ellenfelei: Basel, Bayern München, Roma, Sahtar Donyeck, Porto. De egy fordulót még le kell játszani a BL-csoportkörben, ahol a Barcelona már tét nélkül léphet pályára a Sporting de Portugal ellen.