BL-sorsolás pénteken: ki jöhet a nyolc között?

4 angol, 1 portugál, 1 olasz és 1 holland a kalapban

Március 15-én, pénteken délben fogják kisorsolni a Bajnokok Ligája további menetrendjét, így kiderül, hogy a Barcelona kit kap ellenfeléül a negyeddöntőben, valamint idén már az is, továbbjutás esetén melyik másik párharc győztesével játszhat a csapat az elődöntően. A döntő június 1-jén lesz az Atletico stadionjában. 

A negyeddöntőben természetesen már mindenki mindenkivel összekerülhet, így a potenciális ellenfelek között ott lesz a Manchester City, a Liverpool, a csoportbeli ellenfél Tottenham, a Manchester United, valamint a Juventus, a Porto és az Ajax csapata is. Könnyű ellenfél itt már biztosan nem lesz, de BL-rutin szempontjából talán a United, Porto, Ajax lehetnek azok, akik az erősorrendben inkább hátul helyezkednek el. Ugyanakkor lebecsülni nem szabad őket sem, közülük mindannyian hátrányból fordítva tudtak továbbjutni: Ajax és a United például egészen parádés fordítást mutatott be a Real és a PSG ellen, a Porto pedig a tavaly éppen a Barçát búcsúztató Romát ütötte ki az első meccs elvesztése után.

A többiek közül a Juventus Cristiano Ronaldo mesterhármasának köszönhetően fordított az Atletico ellen 0-2 után, az angol-német párharc pedig 3-0 lett végül: a Liverpool idegenben, a Tottenham már otthon simázta le a továbbjutás kérdését a Bayern, illetve a Dortmund elle, a City pedig összesen 10 gólt rúgott a Schalkének, ami még úgyis figyelemre méltó, hogy a gelsenkircheniek nyilván nem tartoztak a legerősebb csapatok közé.

Ezekkel az előzményekkel kerül kisorsolásra a további menetrend pénteken 12 órától Nyonban, az UEFA ráadásul idén már nem csak a következő kört fogja kihúzni, hanem az elődöntő lehetséges párharcait is meg fogjuk tudni. A döntőre egyébként június 1-jén, szombaton kerül sor az Atletico stadionjában, a Wanda Metropolitanóban.

***

Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz kell egy könnyen hordozható táska? Megkerestük a legjobb minőségű alapanyagot, és erre terveztünk! Válassz a színek és a minták közül!