Barcelona – MU a nyolc között!

Sorsoltak a BL-ben

Péntek délben kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait, valamint az ágrajzot. Az FC Barcelona a Manchester United együttesét kapta ellenfélnek, előzetesen ez a párharc tűnik a legrangosabbnak.

A legrangosabb európai kupasorozat legjobb nyolc mezőnyébe négy angol, egy spanyol, egy portugál, egy olasz és egy holland csapat jutott be. A negyeddöntő odavágóit április 9-én és 10-én, míg a visszavágókat a következő héten, 16-án és 17-én játsszák.  Újítás, hogy ebben a szezonban már az ágrajzot is kisorsolják, azaz ismert, hogy az egyes párharcból továbbjutók mely párharc továbbjutójával fognak játszani a döntőbe kerülésért, amit egyébként június elsején rendeznek meg az Atlético Madrid otthonában, a Wanda Metropolitanóban.

A kialakult ágrajz:

A katalánok tehát a Manchester Uniteddel fognak megmérkőzni az elődöntőbe jutásért, és az is ismert már, hogy az angol együttes fogja hazai pályán kezdni a párharcot. Amennyiben a Barcelona továbbjut, úgy a Liverpool – Porto győztesével fog játszani a döntőbe kerülésért. Akkor a Barcelona játszik otthon az odavágón, majd idegenben a visszavágót Portóban vagy Liverpoolban.

Dátumok

MU – Barcelona: 2019. április 10. (Szerda)
Barcelona – MU:  2019. április 16. (Kedd)

Lehetséges elődöntő odavágó: 2019. április 30-május 1. – Camp Nou
Lehetséges elődöntő visszavágó: 2019. május 7-8. Porto vagy Liverpool