Suárez és Coutinho is óva int a ‘Pool előtt

A katalánok két klasszisa nyilatkozott a BL-párharc előtt

Szerda este a Liverpool az FC Barcelona otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája-elődöntőjének odavágóján. Ennek apropóján a katalánok két korábbi Liverpool-játékosa, Luis Suárez és Philippe Coutinho nyilatkozott a klub munkatársainak, hogy mit várnak előzetesen a párharctól, és milyen érzés lesz számukra pályára lépni volt csapatuk ellen.

Luis Suárez

„Jó pár éve nem jártunk már a Bajnokok Ligája-elődöntőjében, és nagyon szeretnénk elérni a célunkat. A Bajnokok Ligájában egy másodpercre nem hagyhatsz ki, különben drágán megfizetsz érte. A Camp Nou hangulata világossá teszi, hogy a rajongók ezt a trófeát akarják.”

„A Liverpool ki tudja hozni a labdát hátulról. Nagyon jó játékosaik vannak a középpályán, akik oda tudják adni a labdát a támadóknak. Talán hasonló csapatuk van, mint nekünk. Nem hiszem, hogy túl nagy lenne a különbség stílusban, de mindketten erős csapat vagyunk. Nyilvánvalóan izgatott vagyok, hogy visszatérek az Anfieldre – egy olyan helyre, ahol nagyon szeretnek. Beszéltem Hendersonnal, és mindketten azt mondtuk, hogy ez egy különleges párharc lesz.”

Philippe Coutinho

„Nagyon várom már, hogy játszhassak az első Bajnokok Ligája-elődöntőmben, jól szeretném tenni a dolgom. Emellett visszatérni az Anfieldre nagyon különleges lesz, mert nagyon boldog voltam Liverpoolban. A Bajnokok Ligája megnyerése a nagy célunk, és erősnek kell lennünk mentálisan az ilyen típusú párharcokra.”

„A Liverpool csapata nagyon erős mentálisan, különösen hazai pályán. Nagyszerűek támadásban és védekezésben is, úgyhogy óvatosnak kell lennünk. Nem csak arról van szó, hogy erős a támadósoruk. Ők egy nagyszerű csapat, és az Anfielden csodálatos a hangulat.”