Barça – Napoli zárt kapuk mögött? Kedden dönthetnek

A Generalitat de Catalunya, azaz a Katalán Kormány határozottan felvetette annak a lehetőségét, hogy mint megelőző intézkedés a koronavírus-járvány ellen, zárt kapuk mögött játsszák le a Barcelona – Napoli BL-nyolcaddöntő meccset is.

Ilyen intézkedésekre már került sor a BL-ben, a héten esedékes folytatásban már lesznek meccsek, amelyeken nem lehetnek ott a nézők. A Barcelona és a Napoli esetében eddig nem merült fel ennek a lehetősége, miután a két város és agglomerációja nem tartozik a járvány által súlyosan érintett területek közé.

A lehetőségről Gerard Figueras beszélt a Catalunya Rádiónak: “Ez egy hipotézis, nincs egyelőre semmilyen meghozott döntés, meg kell beszélni a Barçával.

“Az óvatosság azt ajánlaná, hogy a Barça-Napoli meccset zárt kapuk mögött játsszák. A döntés még nem született meg. Várhatóan kedden lesz egy megbeszélés a klub és a kormány között, több osztály jelenlétével. A sporttal kapcsolatban igyekeznünk kell a lehető legszigorúbbak lenni, alkalmazva az egészségügyi ajánlásokat, még ha ennek volna is sportszakmai és gazdasági hatása.”

Figueras azt is jelezte, hogy Nápoly nem tartozik járvány szempontjából rizikós helyek közé, Olaszország általánosságban azonban igen.

Azt már lehet tudni, hogy a Barcelona képviselői kedden reggel ülnek össze a Generalitat Egészségügyi Osztályával, hogy tárgyaljanak a helyzetről. Az az eshetőség egyelőre említés szintjén sem merült fel a sajtóban, hogy csak a vendég csapat szurkolóit tartanák távol a meccstől – tartva az Olaszországból érkező tömegektől.

A Barcelonának óriási bevétel kiesést jelentene, ha olyan meccseket, mint a Napoli elleni, zárt kapuk mögött kellene lejátszani, hiszen a jegyár bevételtől így a klub elesne. Ugyanakkor a klubtól kiszivárgott információk arra mutatnak, hogy a klub nem kifejezetten állna ellen, ha a kormány illetékesei a zárt kapus meccs mellett tennék le a voksukat.